„Rusijoje de facto paskelbtas naujas gynybos ministras“ - skelbiami neįtikėtini įvykiai, ką padarė Prigožinas  ()

Konfliktą tarp Rusijos gynybos ministerijos ir „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino vėl laimėjo pastarasis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-09 „Rusijoje de facto paskelbtas naujas gynybos ministras“ - skelbiami neįtikėtini įvykiai, ką padarė Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų publicistas ir opozicijos politikas Andrejus Piontkovskis teigia, kad Prigožinas vėl iškovojo pergalę prieš Rusijos gynybos ministeriją. Anksčiau „Wagner“ vadovas skundėsi, kad trūksta amunicijos, o dabar surado žmogų, kuris iš tikrųjų yra gynybos ministro Sergejaus Šoigu alternatyva.

„Prigožinas iškovojo visišką pergalę. Jis tiesiog pasiskyrė žmogų, su kuriuo kalbėsis. De facto gynybos ministras dabar yra Sergejus Surovikinas. O adjutantu jis paskyrė kitą generolą pulkininką (Michailą Mizincevą – red.), kuris palaikys ryšį su Surovikinu“, – pažymėjo Piontkovskis.

Kaip pažymėjo Piontkovskis, Prigožinas visiškai nesidomi Bachmutu ar amunicijos tiekimu „Wagner“. Jis galvoja tik apie savo ateitį Rusijoje po Putino.

Viename iš savo paskutinių pareiškimų Prigožinas prisistatė kaip koks Rusijos gelbėtojas ir dar kartą pabrėžė Gynybos ministerijos silpnumą. Tokie jo pasakojimai labai patinka atstumtiems Rusijos patriotams. O reidus prieš oligarchus apskritai palaikys dauguma Rusijos gyventojų.

 

„Vienintelis dalykas, kuris gali jį sustabdyti... Jis gali būti nužudytas. Šoigu ir Gerasimovas kol kas susilaiko. Jie nerizikuoja to daryti be Putino leidimo. Tačiau ši situacija eskaluosis su pirmaisiais Ukrainos kontrpuolimo žingsniais“, - sakė Piontkovskis.

Jo nuomone, ateityje situacija Rusijoje labai smarkiai pablogės. Ten jau sukurta apie 40 vadinamųjų „privačių karinių įmonių“, kurios kovos dėl didžiulių turtų Rusijoje po Putino.

(12)
(2)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: