[ŽT] „Ukraina juos vynioja aplink pirštą“ - Rusijos Dūma reikalauja susidoroti su Z-korespondentais  ()

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Olegas Matveičevas apkaltino „karo korespondentus“ pelnantis iš kraujo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 11 d. keli rusų propagandistai savo „Telegram“ kanaluose skelbė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo pradžią. Šią informaciją perėmė visi vadinamieji „karo korespondentai“, pranešantys apie Ukrainos gynėjų judėjimą.

Gegužės 13 dieną Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Olegas Matveičevas pareikalavo, kad propagandistai, skleidžiantys melus apie Putino „specialiąją operaciją“, būtų patraukti atsakomybėn. Be to, jis piktinosi, kad „karo korespondentai“ rado papildomą galimybę užsidirbti ir savo socialiniuose tinkluose skelbia reklaminius įrašus.

Politiko teigimu, Rusijos propagandistai yra tokie neprofesionalūs, kad patiki Ukrainos slapta kišamais duomenimis ir be patikrinimo platina juos socialiniuose tinkluose. „Jie tai platina išskirtinai dėl ažiotažo. Be to, jie iš to uždirba... Tai - verslas, bet verslas iš mūsų kraujo... Laikas sustoti, juos reikia nubausti“, - sakė Rusijos deputatas.

 

Matveičevas siūlo pradėti dalinti administracine nuobaudas, o tada, jei propagandistai nesusipras, taikyti baudžiamąją atsakomybę. Beje, anot Matveičevo, atsakomybę turėtų prisiimti ir rusai, kurie dalinasi nepatikimomis „karo korespondentų“ publikacijomis.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: