[ŽT] JK oficialiai skelbia, ką Ukraina padarė su „Storm Shadow“  ()

Londone teigiama, kad sistemos, kurias Kyjivas gavo iš Vakarų partnerių, buvo „galingos“ ir „padarė įtaką“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji Britanija patvirtino, kad Ukraina mūšio lauke naudojo „Storm Shadow“. Tokį pareiškimą paskelbė Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos vadovas Benas Wallace'as, kurio žodžius cituoja „Sky News“.  

„Kiek suprantu, jie jas naudojo nuo tada, kai paskelbėme, kad raketos perduotos Ukrainai“, – sakė gynybos departamento vadovas.

Ministras atsisakė leistis į bet kokias detales apie Ukrainos kariuomenės fronte panaudotas šias raketas, tačiau pridūrė, kad ginklai, kuriuos Ukraina gavo iš Vakarų partnerių, yra „galingi“ ir „turėjo reikšmės“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas kol kas nekomentuoja britų raketų panaudojimo aplinkybių, smogiant Rusijos armijos pozicijoms.

 

Tuo tarpu britų karo analitikas Jackas Watlingas rašo, kad Rusijos oro gynybos sistemų operatoriai nežino, kaip patikimai atskirti „Storm Shadow“ nuo kitų oro taikinių, nes ši raketa sukurta taip, kad oro gynybos sistemoms būtų sunku ją aptikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: