„Nedelsiant evakuotis!“. Belgorode visuotinė panika: siaučia dronai, mieste kaukia sirenos (Video)  ()

Vietinės radijo stotys transliuoja pranešimus, kad netrukus miestas bus „laisvu“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-22 „Nedelsiant evakuotis!“. Belgorode visuotinė panika: siaučia dronai, mieste kaukia sirenos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neramus pirmadienis Rusijos miestui Belgorodui. Dėl didelio masto dronų atakos ir vieno iš pasienio su Ukraina punktų sunaikinimo prasidėjo panika.

Vietiniai masiškai filmuoja. Mieste radijo stotys skelbia nerimą keliančius pranešimus apie evakuaciją, rusai perspėjami, kad netrukus Belgorodas „taps laisvu“.

„Belgorodas taps laisvu. Kartoju, Belgorodo miesto gyventojai, raginame nedelsiant evakuotis, mieste likti nesaugu. Belgorodas taps laisvu“, – sakoma įraše.

Atsakomybę už rytinius įvykius prisiėmė Rusijos partizanai. „Telegram“ kanale legionas „Rusijos laisvė“ paskelbė žinią apie evakuaciją Rusijos Federacijos piliečiams ir nurodė: „Skirtingai nei Putino zombiai, mes neliečiame civilių ir nenaudojame jų savo tikslams. Laisvė yra jau arti!“, – rašoma pranešime.

 

11.38 val., vietos gubernatorius Viačeslavas Gladkovas nurodė, kad oro gynybos sistema regione veikia nuo 9 val. Anot jo, aukų nėra. Dalis raketos nukrito į privataus gyvenamojo namo sodą Antonivkos kaime. Jis taip pat pranešė ir dar apie dviejų kaimų apšaudymą minosvaidžiu, kur „užsidegė šieno sandėlis“.

Jau 12:02 Gladkovas pranešė, kad ant Novaja Tavolžankos kaimo buvo numestas sprogmuo ir pripažino, kad tai dronas.

„Pats dronas nukrito 100 metrų nuo gyvenamųjų pastatų. Sprogmenų technikai ir operatyvinės tarnybos dirba vietoje“, – sakė jis.

Tuo pat metu Gladkovas pareiškė rusams, kad „neturėtų būti jokios panikos“ ir prasitarė apie „masinį puolimą“ prieš Belgorodą.

Gladkovas paneigė informaciją, kad Haivorono regione dėl išpuolio gali būti dešimtys aukų ir sužeistųjų, ir net  įrašė atskirą vaizdo įrašą.

 

„Tai melas, šito nėra. Bus pablogėjimas, bus pagerėjimas, mes iš karto suteiksime visą reikiamą informaciją“, – sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: