Grandiozinė operacija. SBU skelbia, ką padarė su Krymo tiltu ir Rusijos laivynu (Video)  ()

Ataka prieš Krymo tiltą buvo puikiai suplanuota Ukrainos saugumo tarnybos operacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-29 Grandiozinė operacija. SBU skelbia, ką padarė su Krymo tiltu ir Rusijos laivynu (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta žinia, kas nutiko Krymo tiltui. Oficialiai skelbiama apie grandiozinę operaciją, kurią atliko Ukrainos saugumo tarnyba.

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasilis Maliukas pirmą kartą paskelbė apie SBU įsitraukimą į sprogdinimus ant Krymo tilto ir Rusijos laivų ataką okupuotame Sevastopolyje 2022 metų spalį.

Tai jis pasakė interviu žurnalistui Dmitrijui Komarovui, praneša Censor.NET.

„Kalbant apie situaciją su Krymo laivynu, būtent SBU buvo to operatyvinio plano autorius ir jį įgyvendino“, – sakė Maliukas.

Jis sakė, kad SBU kartu su Ukrainos kariniu jūrų laivynu atliko unikalią operaciją, kurios metu buvo apgadinti Rusijos laivai.

„Laikydamiesi mūsų galiojančių teisės aktų normų ir tarptautinių įstatymų, papročių ir karybos tradicijų bei atsižvelgdami į tai, kad tai buvo logistinis maršrutas, privalėjome smogti priešui, tad buvo imtasi tam tikrų priemonių“, – sakė Maliukas.

 

Jis pridūrė, kad rusai šiuos įvykius interpretuoja kaip teroristinį išpuolį ir įkalino daugiau nei 20 savo piliečių, kurių kiekvienas kaltinamas bendrininkavimu.

Primename, kad 2022 metų spalio 8 dieną ant Krymo tilto kilo stiprus gaisras. Eismas tiltu buvo blokuotas. Pusiasalio degalinėse susidarė didžiulės eilės. Rusų teigimu, gaisras kilo dėl autocisternos sprogimo. Rusija taip pat paskelbė, kad neva nustatė „teroristinio išpuolio ant Krymo tilto organizatorių“ – įvardijo Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovą K. Budanovą ir tarnybos darbuotojus.

 

Spalio 29-osios rytą vietos gyventojai okupuotame Sevastopolyje išgirdo stiprius sprogimus. Vadinamasis Sevastopolio „gubernatorius“ pranešė apie tariamą drono ataką. Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos bepiločiai orlaiviai tariamai atakavo Rusijos laivus Sevastopolio įlankoje. SBU šaltiniai pranešė, kad apgadinti mažiausiai trys laivai, kurie yra „Kalibr“ nešėjai.

Taigi, kaip paaiškėjo, už visų šių atakų slypėjo SBU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(6)
(81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: