„Prasidėjo itin slaptos derybos su „Wagner“. Skelbiama netikėta žinia  ()

Prigožinas prarado Putino palaikymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be jokios abejonės, nuo pat pradžių Vladimiras Putinas palaikė savo buvusį „virėją“ Jevgenijų Prigožiną. Tačiau jis prarado paramą. „Wagner“ lyderis laužo žaidimo taisykles, o Rusijos nomenklatūra to neatleis.

Tai „24 kanalui“ sakė politologas, sociologas Igoris Eidmanas.

Jis užsiminė, kad Prigožinas taip pat gali prarasti savo samdinius, dėl kurių Putinas tiesiogiai turi planų.

Anot Eidmano, Prigožiną palaikė ne tik Putinas. Už jo stovėjo broliai Kovalčiukai, prezidento administracija, ir jau dabar akivaizdu, kad jis prarado jų paramą. Net Kadyrovas, su kuriuo vienu metu draugavo, nuo jo nusisuko dėl naujausių skandalų.

„Prigožinas elgiasi kaip tipiškas nuotykių ieškotojas. Eina va bank, elgiasi kaip žaidėjas. Tai žmogus, kuris nežino, kas bus rytoj, bet bando blefuoti“, – aiškino politologas.

Tačiau, nepaisant visų pareiškimų ir paramos praradimo, Prigožinas vis dar reikalingas. Ir visa tai dėka jo samdinių, kuriuos Putinas ketina ir toliau panaudoti kare.

„Manau, kad dabar jie bandys atsargiai perimti „Wagner“ iš Prigožino. Rusijos valdžia vis dar bijo prie jų prisiliesti, vyksta kruopščios derybos“, – aiškino politologas.

O demonstracija, kurią Prigožinas surengė padedamas „Wagner“ karinės vadovybės konflikte su Kadyrovu, buvo skirta tik Kremliaus elitui.

 

„Prigožinas yra prekybininkas ir verslininkas. Jis tai padarė ne dėl Kadyrovo, o dėl prezidento administracijos“, – pridūrė politologas.

Šios istorijos pabaiga yra tik laiko klausimas. Kai tik Rusijos žvalgyba ar kitos Rusijos jėgos struktūros nusiųs žinutę „Wagner“ samdiniams, kad Prigožinui yra galas, jie gali patys jį palikti.

„Prigožinas buvo nurašytas. Samdiniai bus perpirkti. Formaliai „Wagner“ kontroliuos Gynybos ministerija ir samdiniams niekas nesikeis. Tai sustiprins faktą, kad Prigožinas prarado Kremliaus palankumą“, – siūlė Eidmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(3)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()