Prigožinas skelbia ultimatumą. „Wagner“ bus siunčiamas į Rusiją. Kas vyksta?  ()

J. Prigožinas ir toliau švaistosi grasinimais. Šį kartą jis beveik iškėlė sąlygą Rusijos karinei vadovybei. Kitaip jis perkels savo samdinius į Belgorodo sritį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-05 Prigožinas skelbia ultimatumą. „Wagner“ bus siunčiamas į Rusiją. Kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„V. Putino virėjas“ vienu metu gali siekti kelių tikslų. Tarp jų – noras vėl reklamuoti save. Ir jis taip pat gali perkelti savo kariuomenę ten, kur karo veiksmų mastas yra kuklesnis, rašo ISW.

Šių grasinimų galėjo ir nebūti. Tačiau rusai skundžiasi saugumo problemomis tiek Belgorodo srityje, tiek visuose šalies pasienio regionuose. Taigi, įsitikinęs J. Prigožinas, „vagneritai“ nesitiki, kad juos pakvies ar duos Gynybos ministerijos leidimą. Jei departamentas nepašalins grėsmės, tai turės padaryti samdiniai, praneša Karo studijų institutas.

Jis padarė vieną ėjimą į priekį ir bandė pateisinti dar vieną bandymą nepaklusti. „V. Putino virėjas“ sakė, kad jo samdiniai tariamai nori „apsaugoti Rusijos žmones“. „Wagner“ saugos šalies sieną, ko Krašto apsaugos ministerija nedaro.

„J. Prigožino grasinimai paremti kitų žinomų informacinėje erdvėje veikėjų skundais, kad Rusijos valdžia nepadarė pakankamai, kad apsaugotų pasienio teritorijas nuo karo pasekmių, ir atspindi dabartinius J. Prigožino praradimus informacine iniciatyva“, – pažymima pranešime.

Kaip jau minėjome, institutas daro prielaidą, jog J. Prigožinas ne šiaip skuba į Belgorodo sritį. Ten jam bus daug lengviau toliau dalyvauti vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“.

 

„J. Prigožinas Belgorodo ir Ukrainos sieną gali laikyti fronto linija, kurią pakankamai lengva apginti, nes atakos į Rusiją iki šiol buvo labai ribotos“, - teigia analitikai.

Jei J. Prigožinui pavyktų pasiekti savo tikslą, jis galėtų išlaikyti savo poziciją. Jis ir toliau būtų laikomas pažangių pajėgų vadu, bet su vienu „bet“. Tokiu atveju nereikėtų vykdyti išpuolių fronto priekyje, siunčiant samdinius į tikrą mirtį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(12)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: