[ŽT] „Mes neturime nieko panašaus!“ Rusai šokiruoti tuo, ką pavyko perimti iš ukrainiečių (Video)  (1)

Pasak pulkininko Aleksandro Chodakovskio, šiuolaikinės technologijos, naudojamos Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, rusams kelia nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė perėmė kanadietišką dronų ir jų operatorių aptikimo sistemą, pareiškė „Donecko Liaudies Respublikos“ pulkininkas Aleksandras Chodakovskis.

Anot jo, ta įranga gali nustatyti orlaivių ir jų operatorių koordinates, o tai leidžia juos sunaikinti tiksliais smūgiais. Tokių technologijų buvimas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose rusams kelia nerimą, nes šių įrenginių kokybė yra daug geresnė nei visko, ką turi Rusija.

„Tokia įranga buvo sistemingai naudojama ir anksčiau, tačiau gautas pavyzdys viršija viską, ką žinome“, – skundėsi Chodakovskis.

Rusijos „Telegram“ kanalas „Geros valios kerštas“ nustatė, kad tai - „SkyEye“ kompleksas iš  kompanijos „SkyScope“. Jis turi 8 sektorių antenas ir nustato aptinkamų dronų tipus naudodamas signalų duomenų bazę, kuri apima daugiau nei 220 modelių. „SkyEye“ veikia 23 km spinduliu.

 

Savo tinklalapyje gamintojas „SkyCope“ rašo, kad „SkyEye“ sistema sveria vos 9,5 kg ir yra lengvai perkeliama iš vienos vietos į kitą - pasiruošimas darbui trunka apie 5 minutes. Vienu metu sistema gali sekti iki 60 dronų.

(64)
(13)
(51)

Komentarai (1)