[ŽT] „Pasekmės kaip Černobylyje.“ Tai būtų baisu. Ką okupantai nori susprogdinti Kryme (Video)  ()

Romanas Svitanas įvardijo, kur dabar kyla pagrindinė grėsmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo nusikaltėliai, tebevaldantys pietinę Ukrainos dalį, po Kachovkos HE susprogdinimo gali įvykdyti teroro aktą chemijos gamykloje „Krymskij Titan“, esančioje okupuotame Armianske. Tokią nuomonę interviu „24 kanalui“ išsakė 2014 metų antiteroristinės operacijos dalyvis, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, lakūnas-instruktorius, karo ekspertas Romanas Svitanas.

Jeigu rusai tai įgyvendintų tai pasekmės savo mastu prilygtų avarijai Černobylio atominėje elektrinėje, kuri, kaip žinoma, įvyko 1986 m. balandžio 25 d. – 26 d.

Chemijos gamykloje „Krymskij Titan“ saugomos pavojingos toksiškos titano oksido gamybos atliekos. Yra duomenų, kad Rusijos okupantai į šios įmonės teritoriją atgabeno sprogmenis ir aktyviai minuoja teritoriją. Ir priešingai nei Zaporižios AE, „Krymskij Titan“ detonavimas kariniu požiūriu yra daug prasmingesnis, o tai reiškia, kad pirmiausia kyla grėsmė Krymo ir Ukrainos regionų, besiribojančių su pusiasaliu, gyventojų gyvybėms.

 

Be to, prisimindamas teroro išpuolį Kachovkos HE, Svitanas pažymėjo, kad kariniu požiūriu jie sulaikė ukrainiečių kariuomenę, bet tik Chersono kryptimi.

„Ir dabar, ta dalis rezervų, kurią turėjome Chersono fronte, yra pasiruošusi, tarkime, forsuoti Dniprą ir eiti tiesiai į Armianską Kryme. Dabar ji gali būti panaudota Zaporižios ir Donecko frontuose“, – pabrėžė Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(7)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: