„Tai tiesiog siaubas, kas vyksta!“ SVO smogė Rusijai, vietiniai šokiruoti  (1)

Belgorodo srities gyventojai vis labiau jaučia V. Putino „specialiosios karinės operacijos“ (SVO) žavesį ir artėja prie okupuotų ukrainiečių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-10 „Tai tiesiog siaubas, kas vyksta!“ SVO smogė Rusijai, vietiniai šokiruoti  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tūkstančiams žmonių palikus namus, Šebekine suintensyvėjo plėšikavimas. Ir plėšikavimu užsiima ne mitinės Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kurios Rusijos Federacijoje neegzistuoja, o vietos gyventojai, Rusijos kariai, įvairios saugumo pajėgos ir net vadinamieji savanoriai.

Miesto socialiniuose tinkluose žmonės rašo, kad plėšikai yra parengę visą „saugaus“ plėšikavimo planą.

„Tiesiog siaubas, kas vyksta! Aš net nežinau, ką daryti! Užvakar mano mamą mano prašymu išvedė savanoriai… Žinoma, davėme savanoriams pinigų benzinui, jie daugiau neėmė, mes jiems padėkojome ir, atrodo, viskas su mama baigėsi gerai. Bet…“ – rašė viena iš nukentėjusiųjų.

Prieš išvykdama, moteris paprašė kaimynės prižiūrėti namus. Kitą dieną po evakuacijos tie patys „savanoriai“ apiplėšė namą, tačiau kaimynė net neįtarė, kad padarytas nusikaltimas. Moteris manė, kad šeimininkai paprašė šių žmonių išnešti daiktus ir nekreipė dėmesio.

„O šį rytą, nuėjusi palaistyti gėlių, pamatė, kad durų spyna išlaužta, daiktai išmėtyti, nėra nei televizoriaus, nei mikrobangų krosnelės, štai kas iš karto krito į akis! Na, pasakykite, kas čia vyksta, kaip galima pelnytis iš kitų žmonių sielvarto!!!! Kaip tai įmanoma?“ – piktinosi rusė.

 

 

Kiti iš miesto pabėgę vietiniai gyventojai skundžiasi kitais rusais, kurie nusprendė nepraleisti progos ir pakėlė būsto kainas.

„Tiesiog sielos šauksmas!!!! Žmonės… Atsibuskite… Jūs taip pat esate Rusija… Ką jūs darote? Ar jums ne gėda?! Žmonės išvažiavo, palikdami viską, ką įgijo per daugelį metų, gelbėdami savo ir savo vaikų gyvybes… Ar mes norėjome šio karo, ar mūsų vaikai? Už ką jūs taip su mumis? Dabar norite pasipelnyti iš mūsų sielvarto… didindami būsto kainas… bet nepamirškite, kad visa tai gali nutikti ir jums“, – piktinosi rusė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(3)
(171)

Komentarai (1)