[ŽT] Rusija apšaudė Ukrainą branduolinį ginklą nešti skirtomis raketomis  ()

Pasak Ukrainos oro pajėgų atstovo Jurijaus Ignato, Rusija apšaudo Ukrainą ir raketomis, kurios yra skirtos nešti branduoliniam užtaisui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 9-osios naktį rusai Ukrainoje iš strateginių bombonešių „Tu-95“ paleido 6 sparnuotąsias raketas: „Ch-101“ ir „Ch-55“, paskelbė Ukrainos oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas. Tai yra ne pirmas kartais, kai Ukraina atakuojama tokiomis raketomis, bet į tai verta atkreipti dėmesį. Anot Ignato, raketa „Ch-55“ yra skirta branduoliniam užtaisui.

„Jis [branduolinis užtaisas] ten nebuvo įrengtas, tiesiog raketa iš tikrųjų atliko jauko vaidmenį, kad į ją būtų sutelktas dėmesys, švaistoma amunicija“, – sakė Ignatas.

Anot Ignato, rusai visada naudoja tą pačią taktiką. „Nuo 23 val. Rusijos įsibrovėliai atakuoja dronais-kamikadzėmis, po to leidžia sparnuotąsias raketas. Tada iki ryto gali sugalvoti ką nors kito, kaip buvo balistinių raketų atveju“, – pridūrė jis.

 

Birželio 9-osios naktį, pasak Ignato, rusų okupantų raketos skraidė ratais - ieškojo pažeidžiamų oro gynybos sistemos vietų. Ir „Shahed“ dronais Rusija bando išeikvoti Ukrainos oro gynybos amuniciją.

(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: