[ŽT] Kažkas nutiko. Į Brianską skubiai siunčia tikrą monstrą - „Bal“ raketų sistemą  (1)

„Bal“ - tai mobili rusiška raketų sistema, ginkluota priešlaivinėmis „Ch-35“ raketomis. Briansko regionas - Rusijos Federacijos dalis, esanti netoli Ukrainos ir Baltarusijos sienų - toli nuo bet kokios jūros ir laivų. Tai kodėl Rusija dislokavo „Bal“ Briansko regione?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-13 [ŽT] Kažkas nutiko. Į Brianską skubiai siunčia tikrą monstrą - „Bal“ raketų sistemą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 12 dieną pasirodė informacija, kad Rusija į Briansko sritį perkėlė „Bal“ sistemas. Šis sprendimas gali pasirodyti kaip labai keistas ar net klaidingas, bet „Bal“ prie Ukrainos sienų atsirado ne netyčia. Rusija bando mokytis iš pasikartojančių atakų prieš jos pasienio miestus ir kaimus. Taigi, stiprinamas pasienis. O „Bal“, nors ir buvo sukurta krantų apsaugai, dabar yra gana universalus ginklas.

Brianske dislokuota „Bal“, neoficialiais duomenimis, atvežta iš Krasnodaro teritorijos, kur įprastai tarnauja Juodosios jūros laivyno 11-oje atskirojoje pakrantės raketų ir artilerijos brigadoje. „Bal“ sistema originaliai skirta paviršiniams laivams naikinti, tačiau šios sistemos galimybės gali būti išplėstos ir sausumoje.

 

„Bal“ įprastai ginkluota sparnuotosiomis raketomis„Ch-35“ ir „Ch-35U“, kurios po modernizavimo 2021 m. gali nuskrieti visus 500 km  (anksčiau jų maksimalus nuotolis siekė 260 km.) Nors „Bal“ dabar gali būti naudojamas antžeminiams taikiniams atakuoti, tai vis tiek nėra tikra sausumos raketų sistema. Tiesą sakant, „Bal“ dislokavimas Brianske greičiausiai rodo, kad Rusija susiduria su raketų trūkumu ir ieško kūrybingų sprendimų. 

(13)
(5)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: