„Didžiausia operacija nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.“ NYT skelbia, ką daro Ukraina  ()

Ukraina gavo įvairų Vakarų ginklų arsenalą, kad galėtų pradėti operaciją, kuri, kai kurių vertinimu, gali būti didžiausia nuo Antrojo pasaulinio karo Europoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-12 „Didžiausia operacija nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.“ NYT skelbia, ką daro Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė šiuo metu daugiausia dėmesio skiria Rusijos ginkluotųjų pajėgų silpnųjų vietų paieškai daugelyje fronto dalių, kad galėtų ten dislokuoti savo pagrindines smogiamąsias pajėgas. Apie tai praneša laikraštis „The New York Times“.

Leidinyje pažymima, kad Ukrainos siekis deokupuoti prarastą teritoriją įgauna pavidalą įnirtingose kovose visoje fronto linijoje. Todėl kiekvienas miestas, miestelis ar kaimas yra svarbus. Rusija savo ruožtu bando įrodyti, kad gali visur sulaikyti gynybą.

Kyjivas, kuris, kaip ir tikėtasi, ankstyvaisiais etapais patiria tam tikrų nuostolių, turi parodyti reikšmingą kontrpuolimo pažangą, kad išlaikytų pinigų ir ginklų srautą iš Vakarų, mano žurnalistai. Todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai ieško silpnų okupantų vietų, kad iš pat pradžių, prieš pagrindinėms pajėgoms įsitraukiant į puolimą, atskleistų Rusijos gynybos strategiją.

 

Kai Ukraina pradės puolimą visa jėga, tai bus viena didžiausių karinių operacijų Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Karo analitikai pažymi, kad, nepaisant skambių Rusijos pareiškimų ir beveik tylos iš Ukrainos pusės, tai rodo, kad kiekviena pusė bando perprasti taktiką ir bando atspėti, kas bus toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: