„Lukašenka gali pamiršti apie miegą. Baltarusijoje prasideda beprotiški dalykai“  ()

Putinas nesuteiks Baltarusijai branduolinių ginklų kontrolės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas sakė, kad Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai Baltarusijai bus pristatyti po liepos 7-8 d. Tačiau rusai nedrįs perleisti jų kontrolės baltarusiams.

Tai „24 kanalui“ sakė politologas Tarasas Zagorodnas. Jis pažymėjo, kad greičiausiai Rusijos karinė ir politinė vadovybė supranta to pasekmes.

„Ginklą valdys rusai. Apsauga, greičiausiai, taip pat bus rusų“, – siūlė politologas.

Zagorodnas pažymėjo, kad neseniai, tarpininkaujant Ukrainos deputatams, buvo surengtas Baltarusijos opozicijos lyderės Svetlanos Cichanouskajos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Kosto Kalinausko vardo baltarusių pulko susitikimas.

Jeigu, pavyzdžiui, Ukraina pripažins Cichanouskają Baltarusijos prezidente, nes ji nepripažino Lukašenkos, tuomet, politologo manymu, Kosto Kalinausko pulkas gali tapti tikra Baltarusijos armija.

Be to, Ukrainos kariuomenėje buvo sukurtas Baltarusijos oro šturmo pulkas.

„Lukašenka gali pamiršti apie miegą. Baltarusijoje prasideda beprotiški dalykai“, – sako Zagorodnas.

Kosto Kalinausko pulko vadas pasakojo, kad Lukašenka bandė pradėti karą su Ukraina iš Baltarusijos. Jie bandė tai padaryti 2022 metų gruodį, tačiau Baltarusijos armija atsisakė tai daryti.

„KGB lakstė aplink armiją ir bandė kažką daryti, bet armija aiškiai paklausė: „Nuo kada ukrainiečiai tapo mūsų priešais? Tai reiškia, kad Baltarusijos diktatorius jau anksčiau įtarė, kad kažkas gali jį sunaikinti. Ir tokių pretendentų yra keletas – arba rusų, arba baltarusių armija“, – sako Zagorodnas.

 

„Arba kažkokie nežinomi „traktoristai“, kurie gali netikėtai įvažiuoti į Baltarusijos teritoriją. Čia bus klausimas – o kaip su branduoliniais ginklais?“, – kalbėjo politologas.

Juk šalis agresorė jau pažeidžia branduolinio ginklo neplatinimo sutartį, kuri Kinijai kelia didelį nerimą. Toks pat branduolinis ginklas gali būti dislokuotas Rusijos Kaliningrado srities teritorijoje.

„Greičiausiai jis ten yra. Putinas rizikuoja sulaukti gana aštrios reakcijos ne tik iš Vakarų, bet, pavyzdžiui, iš Kinijos“, – pridūrė Zagorodnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)

Komentarai ()