Prigožinui liko tik 2 variantai. Ką pasakė Putinas apie Šoigu reikalavimą  ()

Konfliktas tarp „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino ir Rusijos gynybos ministerijos pereina į naują lygmenį. Kovotojų šeimininkui atsisakius paklusti generolams, įsikišo Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie „Wagner“ V. Putinas pasisakė birželio 13 d. per susitikimą su propagandistais ir Z-karo korespondentais, praneša „Dialog.UA“.

Praėjusią savaitę Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu išleido įsaką, pagal kurį visų savanorių formuočių kovotojai iki liepos 1 d. turi pasirašyti sutartis su kariuomene. Vienintelis tokių priemonių tikslas – sutramdyti Maskvai nebepavaldų „Wagner“. Prigožinas įsaką priėmė priešiškai. Jis savo privačios karinės kompanijos vardu atsisakė vykdyti dekretą.

Čia įsikišo asmeniškai Putinas. Matyt, jo susitikimas su Z-karo korespondentais buvo skubiai surengtas būtent dėl šios priežasties. Jis stojo Šoigu pusėn ir paragino Prigožiną nusileisti.

„Paprašiau deputatų ir Gynybos ministerijos viską suderinti su sveiku protu, nusistovėjusia praktika ir įstatymais. Jei nėra sutarties su valstybe ir su Gynybos ministerija, nėra ir teisinių valstybės garantijų“, - sakė V. Putinas.

 

Po šių žodžių Prigožinui liko du pasirinkimai: paklusti, prarandant karinę kompaniją ir valdžią, arba oficialiai pasipriešinti Rusijos diktatoriui. Ką jis pasirinks, sužinosime labai greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()