Mariupolyje pastebėtos paslaptingos dėžės. „Rusai labai bijo kontrpuolimo“  ()

Nuo okupacijos pradžios Rusijos teroristai Mariupolį pavertė logistikos centru. Vyksta nuolatinis technikos ir karių judėjimas, jų perkėlimas į kitas sritis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

Karinė okupantų technika per Mariupolį siunčiama Berdiansko kryptimi. Rusai juda ir pagrindiniu keliu sausuma, ir pajūrio linija. Šis kelias baigiasi Berdiansko oro uostu, kuriam periodiškai smogia Ukrainos pajėgos.

Vakar ir šiandien pastebėtos naujos dėžės, ne tos pačios, kokias įprastai vežioja okupantai, o nedažytos žaliai ir nepažymėtos.

„Tai dabar bandome išsiaiškinti ir sekti. Gali būti, kad jie pradėjo kažką gauti iš sąjungininkų. Ir galbūt tai yra jų gamybos amunicijos, dėl kurios jie nuolat skundžiasi, rezultatas“, – sakė Andriuščenka.

Rusams didelį nerimą kelia sistemingi sprogimai laikinai okupuotose teritorijose. Todėl jie imasi įvairių saugumo priemonių, bando dezorientuoti „ukrainiečių akis mieste“, daro netikrus manevrus aplink Mariupolį su oro gynybos sistemomis, kad suklaidintų, kur jos yra.

Okupantai kartais gali net persirengti civiliais, todėl sunkiau suprasti, kur yra rusai, o kur mariupoliečiai. Visa tai rodo, kad priešas rimtai bijo Ukrainos kontrpuolimo ir imasi radikalių sprendimų.

 

Pasak Mariupolio mero patarėjo, dabar Rusijos armijos samdiniai periodiškai iš Mariupolio perkeliami į naujas kryptis. Dauguma perkeliamų karių yra samdiniai iš laikinai užimtos Donbaso teritorijos.

Už Rusiją kovojantys Ukrainos išdavikai iš okupuotų teritorijų karo veiksmuose dalyvauja nuo 2014 metų, todėl jų nevertėtų nuvertinti. Būtent jie sudaro rusų formacijų skeletą Mariupolio srities teritorijoje. Užtat mobilizuotųjų iš Rusijos ten nėra tiek daug.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(3)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: