„Kremliaus troliai tikina, kad rytoj viskas bus gerai. Deja, nebus!“ Opozicija skelbia pranešimą  ()

Opozicionierius paragino savo auditoriją palaikyti „vagneriečius“ ir jų lyderį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 „Kremliaus troliai tikina, kad rytoj viskas bus gerai. Deja, nebus!“ Opozicija skelbia pranešimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos lyderis Michailas Chodorkovskis, daugiau nei 10 metų praleidęs kalėjime dėl asmeninio konflikto su Vladimiru Putinu, palaiko „Wagner“ grupuotės lyderio Jevgenijaus Prigožino veiksmus. Atitinkamą įrašą jis paskelbė savo „Telegram“ kanale.

Prigožino maištas, nepaisant jo spontaniškumo ir nesant tinkamo pasirengimo, yra stipriausias smūgis Putino reputacijai. Kremliaus troliai tikina, kad rytoj viskas bus gerai. Deja, nebus!“, - rašo Chodorkovskis.

Jis pažymi, kad situacija aiškiai rodo galutinį „Wagner“ grupuotės ir jos lyderio pasitraukimą iš Kremliaus kontrolės. Buvęs oligarchas dėmesio vertu laiko tai, kad Prigožinas dabar „žodis į žodį“ išsako tai, ką nuo karo pradžios kalbėjo „antikarinė opozicija“.

Šiame kontekste opozicionierius paragino savo auditoriją palaikyti „vagneriečius“ ir jų lyderį, taip pat neleisti valdžiai sustabdyti Prigožino pakeliui į Maskvą.

„Padėkite benzinu ir dyzelinu, įtikinkite tuos, kurie bus išsiųsti jo sustabdyti, kad dabar turime bendrą priešą. Taip, padėkit, jei jis nusprendė pasipriešinti šiam režimui! Jei vienas nusikaltėlis yra pasirengęs trukdyti kitam, tai ne laikas galvoti – dabar reikia padėti, o tada, jei reikės, kovosime ir su šiuo... Ir taip, tai tik pradžia“, - ragina Chodorkovskis.

 

Komentuodamas opozicionieriaus pareiškimą, buvęs „DLR“ kovotojų lauko vadas Igoris Girkinas perspėjo, kad tai tik pradžia – pagrindinis dalykas prasidės tada, kai Prigožiną pradės remti vyriausybę palaikantys veikėjai.

„Chodorkovskis paragino paremti Prigožiną. Manęs tai nenustebino. To buvo galima tikėtis. Bet kai dabartiniai valdininkai ir propagandistai pradės „keisti batus“, bus dar smagiau. Ir jie jau pradėjo. Šuryginas, pavyzdžiui, jau „paskelbė neutralitetą“. Žinoma, smulkmena, bet reikšminga smulkmena“, – rašė Girkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()