Lukašenka skelbia apie grandiozinius įvykius. Kada Baltarusija įsijungs į karą  ()

Lukašenka skelbia, kada Baltarusija pradės kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad Lenkija gali įsiveržti į Ukrainos teritoriją ir susigrąžinti „istorines“ teritorijas. Apie tai liepos 6 dieną praneša „Belta“.

Pasak jo, Baltarusijai ir Rusijai galimybė, kad Lenkija ar kitos Vakarų šalys užgrobs vakarines Ukrainos teritorijas, yra visiškai nepriimtina. Šį klausimą jis aptarė su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu.

Visiškas tarpusavio supratimas“, – apie pokalbio rezultatą kalbėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos diktatorius vėl bandė išprovokuoti nacionalistinius kaimyninių valstybių segmentus pulti Ukrainą. Jis užsiminė, kad Rusija ir Baltarusija prieštarauja Vakarų Ukrainos žemių užgrobimui, todėl yra pasirengusios pulti, jei kitos šalys to norės.

„Mums tai nepriimtina“, – pabrėžė Baltarusijos vadovas.

 

Anot jo, daug kas priklauso nuo Ukrainos kontrpuolimo ir galimybės išvaduoti Rusijos karių užimtas teritorijas. Nesėkmingų Kyjivui veiksmų atveju jis prognozuoja „derybas, su kuriomis Europa sutiks“.

Aleksandras Lukašenka mano, kad Baltarusija yra derybų procese, tačiau kol kas atsidūrė aklavietėje. Jis priminė, kad pirmieji trys turai buvo surengti tos šalies, kurioje jis „vadovauja“, teritorijoje. Anot jo, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nėra pasirengęs kompromisams su Rusija, o Europos lyderiai jį esą palaiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(61)
(-55)

Komentarai ()