[ŽT] Skelbiama grėsminga žinia iš fronto. „Daugelis gynėjų jau prarado galūnes. Situacija tampa labai sunki“  ()

Už kiekvieno išlaisvintos teritorijos centimetro slypi daugybės karių gyvybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgoms mūšio lauke kyla problemų dėl Rusijos lėktuvų ir dronų, interviu „Bild“ pripažino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai.

Ypač didelė problema ukrainiečiams yra Rusijos oro pranašumas, atkreipia dėmesį žurnalistai. Kadangi kareiviai prie fronto dažnai neturi pakankamai oro gynybos sistemų. Užduotį apsunkina ir masinė rusiškų dronų gamyba.

Dronų dėka priešas geriau mato Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimą dieną ir, pasak kariškių, iškart atidengia ugnį. Štai kodėl Ukrainos kariams reikia daug naktinio matymo įrangos, kad galėtų judėti naktį, taip pat reikia ir šarvuočių.

Ukrainos gynėjai sumoka didelę kainą už pažangą rusų užminuotuose laukuose. Daugelis gynėjų jau prarado galūnes.

Tuo pačiu metu, kariškių įsitikinimu, resursų tolimesniam puolimui yra – ir technikoje (naudojama ne daugiau kaip 15 proc.), ir tarp žmonių. O ir patys kovotojai nusiteikę pozityviai ir pasiruošę išvaduoti Ukrainos teritoriją nuo įsibrovėlių.

 

„Tačiau, pasak 30-metės karės Margaritos, kontrpuolimas greitai nevyks. „Situacija visada buvo sunki, o dabar dar sunkesnė! Už kiekvieno išlaisvintos teritorijos centimetro slypi daugybės karių gyvybių. Yra aukų, sunkių mūšių. Rusijos kariuomenė nedegraduoja ir nekovoja primityviai, kai kurios dalys kovoja labai efektyviai ir tobulėja, naudoja dronus. Jų kariuomenė atrodo silpna, bet jie tobulėja ir stengiasi neatsilikti nuo technologijų“, – tikino Margarita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(40)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: