Putinas nurodė „sustiprinti“ branduolinius bombonešius „Tu-160“. Kas bus kitaip (Video)  ()

Nors šiam lėktuvui jau beveik 40 metų, branduolinių raketų vežėjas gali kelti rimtą grėsmę bet kuriai pasaulio armijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija ir Jungtinių orlaivių korporacija (UAC) Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu pradėjo modernizuoti tarpžemyninį bombonešį „Tu-160M“, praneša TASS. Pasak Rusijos agentūros, strateginis raketnešis bus aprūpintas „moderniausiais ginklais, elektroninio karo sistemomis ir pažangia elektronika“.

Rusijai prireikė daugiau nei penkerių metų modernizuoti šį orlaivį, kuris buvo pradėtas naudoti 1987 m. Per tą laiką dizaineriai ir inžinieriai visiškai suskaitmenino visą sovietinę dokumentaciją, atkūrė sudėtingą titano vakuuminio lydymo technologiją ir atnaujino pagrindinių bombonešio komponentų gamybą. Norint jį modernizuoti, buvo sutelktos daugelio „Rostec“ struktūros įmonių pastangos.

Iš viso SSRS, o vėliau ir Rusija sugebėjo paleisti 35 šiuos tarpžemyninius bombonešius, kurie buvo atsakas į amerikiečių B-2. Šiuo metu Rusijos Federacijoje jų veikia apie 15, o pirmieji trys modernizuotieji jau bandomi.

„Tu-160“ - laikomas didžiausiu ir galingiausiu orlaiviu-raketų nešėju pasaulyje su kintama sparnų geometrija. Jis gali įveikti apie 15 000 km atstumą, viršgarsiniu režimu nuskrisdamas daugiau nei 10 000 atstumą, kai greitis didesnis nei 2 000 km/val.

Savo skyriuose bombonešis gali gabenti 12 didelių „Kh-55SM“ raketų arba 24 „Kh-15S“ raketas, kad būtų galima pasiekti taikinius mažesniu nuotoliu. Apskritai „Tu-160“ gali skraidinti apie 40 tonų amunicijos.

 

Šiuo metu šį „SSRS palikimą“ norima atnaujinti moderniomis padidinto skrydžio nuotolio sparnuotosiomis raketomis „Kh-555“ ir „Kh-101“, galinčiomis pataikyti į bet kokios klasės taikinius. Be to, lėktuvas pavojingas tuo, kad gali būti prikrautas kasetinių bombų, jūrinių minų ir net branduolinių galvučių.

Skaičiuojama, kad kiekvieno tokio bombonešio gamybos kaina siekia 250 mln. dolerių. Kiekvienam sovietiniam bombonešiui „Tu-160“ modernizuoti reikia dar apie 180 mln. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(22)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: