Prasidėjo žiaurūs kankinimai. Nužudytas vadas, FSB sugavo ukrainietį (Video)  ()

Rusijos Federacijos žmogaus teisių aktyvistai praneša apie sulaikyto ukrainiečio kankinimą, įtariamą Rusijos povandeninio laivo vado Stanislavo Ržitskio nužudymu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-13 Prasidėjo žiaurūs kankinimai. Nužudytas vadas, FSB sugavo ukrainietį (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio Krasnodaro povandeninio laivo vado Stanislavo Ržitskio likvidavimo Rusijos Federacijoje istorija įgauna pagreitį. Šioje byloje sučiuptą ukrainietį kankina Rusijos Federacijos saugumo pajėgos. Tokia informacija liepos 11-osios vakarą pasidalijo Rusijos žmogaus teisių leidinys „Gulagu.net“, remdamasis informuotais šaltiniais.

Rusijos Federacijoje šiandien buvo suimtas iš Ukrainos Sumų kilęs buvęs Shotokan karatė federacijos vadovas Sergejus Denisenko, kuris po plataus masto invazijos išvyko į Rusiją. Jis kaltinamas aukšto rango Rusijos kariškio S. Ržitskio nužudymu. Ir jis, anot žmogaus teisių aktyvistų, dabar yra smarkiai kankinamas, kad būtų priverstas prisiimti kaltę dėl žmogžudystės.

„Gulagu.net“ citavo šaltinio laišką apie šios bylos falsifikavimą. Sulaikytajam gresia seksualinis smurtas. „Mūsų operatyvininkams (UFSB) 2-osios tarnybos pulkininkas pavedė išgauti sulaikytojo S. Denisenko prisipažinimą dėl S. Ržitskio nužudymo pagal užsakymą, tariamai vadovaujantis Vyriausiosios žvalgybos valdybos nurodymu...

Pranešimas spaudai jau ruošiamas žiniasklaidai ir tarnybos kontroliuojamai „Telegram“ kanalų grupei apie neva Ukrainos pėdsaką... S. Denisenko prieš valandą tiesiogiai pagrasino, kad išprievartaus, jei jis nepasirašys prisipažinimo ir versijos apie Ukrainos pėdsaką“, - sakoma laiške.

 

Atkreipkite dėmesį, kad S. Ržitskis buvo nušautas bėgiodamas Krasnodare, Rusijoje. Šis veikėjas, kaip minėta, dalyvavo smogiant raketomis į Ukrainos miestus. Nurodoma, kad jis buvo likviduotas likus 4 dienoms iki tragiškų Ukrainos Vinicos apšaudymo metinių, kai žuvo beveik 30 civilių. Yra informacijos apie buvusio vado dalyvavimą šiame karo nusikaltime.

Reikėtų pažymėti, kad S. Denisenko buvo suimtas Tuapsės mieste, beveik 200 km nuo S. Ržitskio nužudymo vietos. Įtariama, kad pas jį buvo rastas pistoletas, kuriuo buvo nužudytas kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(20)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: