[ŽT] Prigožinas tik ledkalnio viršūnė. Putinas bando išsiųsti desperatišką signalą NATO  ()

Vladimiras Putinas iš esmės praranda savo pozicijas Rusijoje ir jaučia, kaip po juo dega žemė. Jis pats naikina savo reputaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Prigožino maištą birželio pabaigoje „Wagner“ ketino užgrobti Rusijos branduolinius ginklus. Ukrainos žvalgyba pažymėjo, kad taip buvo bandoma gauti kozirių prieš Rusijos valdžią. Ši informacija pasirodė Vilniuje įvykusio NATO viršūnių susitikimo išvakarėse ir, ko gero, neatsitiktinai. Putinas bando siųsti signalus Vakarams, kad tie, kas ateis po jo, gali būti blogesni ir neatsakingesni.

„Visos istorijos su branduoliniais ginklais yra Kremliaus informacinės kampanijos dalis. Laukdami NATO jie jaučia, kad visa žemė dega. Jie supranta, kad pralaimi vadinamąją „specoperaciją“, – kalbėjo politologas Maratas Gelmanas.

Pats Putinas naikina savo reputaciją, pažymėjo Gelmanas. Jo teigimu, prieš kelerius metus Europoje mažai kas priešinosi Putinui, o dabar prieš jį stovi galingų šalių koalicija. Panašiai nutiko ir istorijoje su Prigožinu. „Jis jį ugdė, augino, suteikė jam absoliučią valdžią už įstatymų ribų. Prigožinas turėjo daugiau galios nei prezidentas. Šis ginklas parodė jo silpnumą. Dabar reikia laukti kitos lemtingos Putino klaidos“, – sakė Gelmanas.

 

Vadinamoji nomenklatūra po Prigožino kampanijos mato pabaigą ir dabar galvoja, kaip pasitraukti be didelių nuostolių. „Man atrodo, labiausiai tikėtina, kad jie pradės valgyti vienas kitą, rašys išsižadėjimus. Jiems svarbiau vidinė kova nei karas Ukrainoje“, – tolimesnius procesus Rusijoje prognozuoja politologas Maratas Gelmanas.

(72)
(0)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: