„Jie neegizstuoja“. Putinas visus pritrenkė paklaustas apie „Wagner“  ()

Rusijos Federacijos prezidentas teigia asmeniškai vertinęs „vagneriečių“ pasiekimus fronte ir dalyvavimą kariniame maište, po kurio pasiūlė jiems „įdarbinimo“ variantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad privati ​​karinė bendrovė „Wagner“ neegzistuoja. Tai jis pasakė komentare Rusijos leidinio „Kommersant“ korespondentui liepos 13 d.

Žurnalistas paklausė Rusijos prezidento, kas iš tikrųjų buvo aptarta jo susitikime su Jevgenijumi Prigožinu ir „Wagner“ vadais Kremliuje.

„O kas iš tikrųjų atsitiko? Rusijos visuomenei viskas labai paprasta ir akivaizdu. Eiliniai „Wagner" kariai kovojo oriai, taip... Gaila, kad jie dalyvavo šiuose įvykiuose (maište, - red.)...“, - atsakė Vladimiras Putinas.

Rusijos Federacijos prezidentas teigia minimo susitikimo metu vertinęs „vagneriečių“ pasiekimus fronte ir dalyvavimą kariniame maište. Jis taip pat pareiškė, kad samdiniams davė variantų, kaip jie galėtų tęsti tarnybą.

Kalbėdamas apie tai, ar „Wagner“ išliks kaip kovinis padalinys, Vladimiras Putinas teigė, kad tai „sudėtingas klausimas“, kuris turėtų būti svarstomas Valstybės Dūmoje ir Rusijos Federacijos vyriausybėje. Anot jo, teisiniu požiūriu tokio darinio nėra.

 

„Na, „Wagner“ neegzistuoja! Pas mus nėra įstatymo dėl privačių karinių organizacijų! Jos tiesiog nėra!“, – sako Rusijos Federacijos prezidentas.

Vladimiras Putinas taip pat sakė, kad pasiūlė „vagneriečiams“ galimybę „įsidarbinti“ vadovaujant jų buvusiam vadui šaukiniu „Sedojus“. Pasak prezidento, daugelis samdinių „pritarė“ šiam pasiūlymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()