[ŽT] „Taikinys Nr.1. Jie tikrai jį nužudys.“ Skelbiama, kas nutiko Girkinui (Video)  ()

Rusijos opozicijos politikas Viačeslavas Malcevas tvirtina, kad teroristas ir buvęs Donecko separatistų lyderis Igoris Girkinas-Strelkovas buvo suimtas Rusijoje dėl grasinimo nužudyti Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-22 [ŽT] „Taikinys Nr.1. Jie tikrai jį nužudys.“ Skelbiama, kas nutiko Girkinui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Malcevas teigia, kad kaltinimai „ekstremizmu“ tėra pretekstas Girkino sulaikymui, o tikroji priežastis yra visiškai kita. Strelkovas buvo nusitaikęs į Šoigu.

Politikas pridūrė, kad dabartinio Rusijos gynybos ministro pašalinimas jam nėra svarbus - jis norėtų su juo susitikti „mūšio lauke, kai vyks pilietinis karas“.

Kaip pastebi Malcevas, Girkinas galbūt ir nerengė tiesioginio pasikėsinimo į Šoigu, tačiau tokie pokalbiai jo aplinkoje vyko. Politikas mano, kad teroristo bendražygiai teigė esą pasiruošę ir reikėtų imtis tam tikrų „paruošiamųjų priemonių“.

„Žinojau, kad jie tikrai jį nužudys. Ir, žinoma, kažkas iš Girkino ir kitų rato. Pirma, Girkinas labai pavydi Prigožinui sėkmės, o Prigožinui nepavyko nuversti Šoigu, todėl Girkino tikslas numeris vienas, be abejo, yra Šoigu", – sakė Viačeslavas Malcevas.

 

Rusijos opozicionierius netiki, kad tokiai operacijai pasisekus Girkinas pretenduotų į Rusijos gynybos ministro postą. „Tikslas yra tik vienas – atlikti veiksmą, kuris juos paverstų kažkokiu „patriotų“ analogu“, – apibendrino Malcevas.

(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: