„Bus invazija į Lenkiją.“ Gulagu.net skelbia sprogdinančią žinią (Foto)  ()

Maištaujanti Rusijos „Wagner“ grupuotė ir toliau verbuoja kovotojus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-24 „Bus invazija į Lenkiją.“ Gulagu.net skelbia sprogdinančią žinią (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maištaujanti Rusijos „Wagner“ grupuotė ir toliau verbuoja kovotojus. Esą jie pasamdyti įsiveržti į NATO šalies – Lenkijos teritoriją.

Tokia informacija liepos 21-osios vakarą, remdamasi informuotu šaltiniu, pasidalijo žinoma Rusijos žmogaus teisių organizacija Gulagu.net.

Šaltinio teigimu, „Wagner“ grupuotėje vyksta kovotojų „slaptas verbavimas“, grupuotės verbavimo terminas iki liepos 28 d. Esą jie verbuojami dėl invazijos į Lenkiją.

„Tikslas – per dvi savaites nukeliauti 700 km gilyn į Lenkiją... Būtent taip samdiniams ir sakoma, kelionė į Lenkiją. Baltarusija čia ne veltui“, – sakė šaltinis.

Gulagu.net atkreipė dėmesį į tai, kad sinchroniškai su šiais gandais drąsų pareiškimą prieš Lenkiją asmeniškai padarė Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas. Jis netikėtai pareiškė, kad vakarinės šios šalies žemės neva yra „Stalino dovana“.

„SSRS dėka, Stalino pozicijos dėka Lenkija gavo reikšmingų žemių Vakaruose... Tai Stalino dovana lenkams“, – per vaizdo konferenciją liepos 21 dieną Saugumo Tarybos posėdyje sakė diktatorius.

 

Rusijos propaganda pastaruoju metu išsklaido gandus, kad „vagneriečių“ karinis maištas yra neva daugiakryptis Kremliaus triukas, siekiant perkelti kovotojus į Baltarusiją ir nauja invazija į Ukrainą iš šiaurės arba į Lenkiją. Labiausiai tai primena Maskvos bandymą „padaryti gerą veidą blogam žaidimui“ ir reabilituoti maišto supurtytą įvaizdį.

Gandus apie „vagneriečių“ invaziją Lenkijoje išjuokė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas. Jis patikino, kad Kremlius NATO šalies nepuls. Tai atvestų prie to, kad Rusijos Federacija pralaimėtų karą daug greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(15)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: