Kas susprogdino Odesą. Zacharova skelbia šokiruojantį pareiškimą (Video)  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pakomentavo istorinės Odesos Atsimainymo katedros sunaikinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M. Zacharova ciniškai pasisakė apie naktinį smūgį Odesai – jos žodžiai buvo paneigti; liepos 23-osios naktį per raketų ataką Odesoje žuvo 1 žmogus, 22 buvo sužeisti.

Įsibrovėlių sviediniai sunaikino ir apgadino daugybę civilių objektų, įskaitant daugiabučius ir privačius namus, biurų patalpas, automobilius ir Atsimainymo katedrą. Maskva kaltino Ukrainą dėl tragiško Odesos apšaudymo, o propaganda jau paskelbė apie naujus sugriovimus mieste.

Šių pareiškimų fone Rusijos užsienio reikalų ministerijos pirmininkė Marija Zacharova nusprendė apkaltinti oficialų Kyjivą.

„Žala Atsimainymo katedrai taip pat krenta ant Kyjivo režimo ir neraštingų oro gynybos sistemų operatorių sąžinės, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos sąmoningai dislokuoja gyvenamuosiuose rajonuose“, – sako karinio išsilavinimo neturinti M. Zacharova.

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko paneigė Rusijos pusės melą. Jo nuomone, į Odesos Atsimainymo katedrą pataikė rusiška, o ne oro gynybos raketa.

Tai nesunkiai patvirtina naikinimo mastai – oro gynybos sistemų naudojama priešlėktuvinė raketa tokios žalos padaryti nepajėgi. Labiausiai tikėtina, kad naktį įsibrovėliai naudojo raketą su maždaug 300 kg kovine galvute, o tai gali reikšti, kad buvo naudojamos raketos „Onyx“ arba „Kalibr“.

 

Priešlėktuvinė raketa nebūtų palikusi tokios žalos, jos yra visiškai kitokia kovinė galvutė, kitoks veikimo principas. Net jei kalbame apie S-300, tai yra fragmentacijos efektas,“ - aiškino jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: