[ŽTL] Tokio monstrinio pirkimo Lietuvos istorijoje nėra buvę. Skelbiama, ką pirks už 2 mlrd. eurų  (5)

Lietuvoje planuojama sukurti lengvąją pėstininkų diviziją, kuri turės pilnavertį tankų batalioną. Šiuo metu vyksta diskusijos, koks tankas bus pasirinktas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-25 [ŽTL] Tokio monstrinio pirkimo Lietuvos istorijoje nėra buvę. Skelbiama, ką pirks už 2 mlrd. eurų  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys sakė, kad Lietuva ruošiasi įsigyti tankų už 2 mlrd. eurų. Tai bus didžiausias pirkimas Lietuvoje. Apie tai praneša „Delfi“.

Lietuva tankams įsigyti ruošiasi skirti 2 milijardus eurų. Į kainą bus įtraukta ne tik mašinų kaina, bet ir amunicija, logistika bei įgulos mokymai.

Tačiau šiuo metu vyksta diskusijos, kokius tankus pirks Lietuvos kariuomenė. Liepos 24 dieną Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas paskelbė, kad netrukus bus pasirašytas protokolas su Vokietijos gamintojais dėl ketinimų įsigyti tankus. Tačiau jau šiandien, liepos 25 d., Budrys pranešė, kad dėl konkretaus modelio sprendimas nepriimtas.

 

Dar gegužę Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys paskelbė, kad ginkluotosios pajėgos suformuos lengvąją pėstininkų diviziją, susidedančią iš trijų brigadų, taip pat tankų batalioną. Bataliono formavimas būtinas saugumo sumetimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)

Komentarai (5)