Gali būti nuskandinti Rusijos tanklaiviai. Prasidėjo visiškai slaptos derybos tarp Erdogano ir Putino  ()

Kremlius bando pasiūlyti Ankarai labai pelningą sandorį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandydama blokuoti grūdų koridorių, Maskva pagrasino užpulti bet kurį laivą, plaukiantį į Ukrainos Juodosios jūros uostus. Tačiau tokia strategija nebus naudinga Kremliui ir sukels rimtų grėsmių pasaulinei naftos rinkai.

Faktas yra tas, kad Rusijos Federacija yra antra žalios naftos eksportuotoja pasaulyje ir didžiausia naftos produktų tiekėja. Apie 50% šio eksporto per Juodąją jūrą gabenama tanklaiviais, rašo Orestas Soharas, Obozrevatel.ua vyriausiasis redaktorius.

Tačiau dabar šie naftos vežėjai gali tapti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikiniu, nes Kremliui pažadėjus atakuoti laivus, plaukiančius į Ukrainos uostus, Kyjivas taip pat pažadėjo Rusijos tanklaivius paversti taikiniais. Tiesą sakant, Kremlius atidaro Pandoros skrynią, nuo kurios pats ir nukentės.

Pasaulio žiniasklaida rašo, kad tokie pareiškimai kelia pavojų, gali sutrikti laivyba Juodojoje jūroje. Jei naftos tanklaivis taps taikiniu arba net jei Juodosios jūros laivybos tarifai ir draudimo apsauga padidės, naftos kainos kils.

Kita vertus, Baltieji rūmai netgi perspėjo, kad Rusijos Federacija planuos „klaidingos vėliavos“ operaciją: puls civilius laivus ir apkaltins tuo Ukrainą.

„Kadangi karinis šantažas nėra labai efektyvus, Kremlius svarsto kyšininkavimą...“ – rašo Soharas.

 

Kremlius siūlo Ankarai vietoj ukrainietiškų grūdų vežti rusiškus, žinoma, su didele nuolaida.

„Pagrindinis dalykas yra tai, kad grūdų gavėjas bus Turkijos maisto pramonė, kuri juos perdirbs į miltus ir perparduos gatavą produkciją į Afrikos šalis. Iš esmės Kremlius siūlo kyšį, gaunant milijardus dolerių pajamų iš visos pramonės. Derybos tarp dviejų šalių tęsiasi ir jau ilgai“, – sakė žurnalistas.

Ir norėdama atimti iš Turkijos pasirinkimą, Maskva nusprendė užbaigti proukrainietišką grūdų susitarimą raketomis. Būtent dėl ​​šios priežasties įsibrovėliai negailestingai puola Odesą, Mykolajivą ir Dunojaus uosto infrastruktūrą, todėl Kyjivas net neturėtų techninių galimybių ją atkurti.

 

„Tačiau tai tik planas, iki visiško įgyvendinimo labai toli. Ukrainos grūdų koridoriaus likimas priklauso ne tik nuo R. T. Erdogano, yra ir ES šalys, JT... bet, būkime atviri, tai labai apčiuopiamai priklauso nuo Turkijos prezidento, todėl turėtumėte stebėti Ankaros derybų pabaigą ir Maskvą“, – reziumavo Soharas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(40)
(-33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: