Vietiniai apstulbę. Kazachstano karinė technika juda link Rusijos. Skelbiama netikėta žinia (Foto)  ()

Kazachstane pastebėti sunkvežimiai su karine technika, judantys į Rusijos pusę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstane buvo pastebėti sunkvežimiai su karine technika, neva judantys Rusijos link. Kazachstano gynybos ministerija tvirtina, kad ši technika nėra kazachiška.

Atitinkamas nuotraukas šeštadienį, liepos 29 d., savo „Instagram“ paskyroje parodė Kazachstano žurnalistas Lukpanas Achmediarovas.

Pasak jo, nuotraukos darytos šeštadienį Vakarų Kazachstano regione, besiribojančiame su Rusijos Orenburgo sritimi, magistralėje Oral-Aksai.

Nuotraukoje krovininiai sunkvežimiai rusiškais numeriais gabena karinę techniką per Kazachstano teritoriją link Rusijos. Kaip suprantu, mūsų „tigras“ bando padaryti špagatą tarp viso normalaus pasaulio ir Rusijos“, - rašė jis.

Achmediarovas teigia, kad šios nuotraukos gali rodyti, kad Kazachstanas padeda Rusijai kare prieš Ukrainą.

Savo ruožtu Kazachstano gynybos ministerija priminė, kad ji įvedė ginklų ir karinės technikos eksporto moratoriumą. Kartu ji neneigė karinės technikos gabenimo Rusijos link fakto.

„Informacija apie tariamą Kazachstano karinės technikos gabenimą į Rusijos Federaciją neatitinka tikrovės. Ši karinė technika neturi nieko bendra su Kazachstano Respublika, yra trečiosios šalies nuosavybė ir tarptautinių sutarčių ribose buvo išsiųsta planiniam remontui į Rusiją per Kazachstano teritoriją“, – skelbia Kazachstano ministerija vietiniame „TengriNews“ leidinyje.

 

Šių pervežimų apimtis nežinoma. Žurnalisto paskelbtose nuotraukose matyti vos keli vilkikai su įranga.

Priminsime, kad Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas anksčiau yra sakęs, kad Kazachstanas gali tapti vienu artimiausių Rusijos tikslų.

„Jie visada turėjo tikslą – Kazachstaną. Tik neaišku, kodėl Kazachstanas to dar nesuprato. Bet Rusijai nėra KSSO, nėra Armėnijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Uzbekistano... Yra tik Rusija, kuri turi žudyti, kažką atimti, turi diktuoti sąlygas“, – tuomet sakė Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(61)
(-43)

Komentarai ()