„Esu 100% tikras. Pirmasis etapas baigtas.“ Arestovyčius skelbia galingą proveržį  ()

Pirmasis Ukrainos kontrpuolimo etapas sėkmingai baigtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pralaužė Rusijos armijos aprūpinimo liniją tai Marko Feigino „YouTube“ kanalo eteryje papasakojo buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas leitenantas Oleksijus Arestovyčius.

„Pietiniame flange operacija pereina į kitą etapą – pagrindinės priešo gynybos pralaužimą. Įvairiose vietose įveikėme tiekimo ruožą, kurio plotis siekė nuo 15 iki 30 kilometrų. Tai buvo labai sudėtinga. Čia vyko pagrindiniai mūšiai. Ten ir mes, ir priešas patyrė didelių nuostolių. Dabar – antrasis mūšio etapas“, - sakė Arestovyčius.

Jis patikslino, kad kai kuriose Pietų fronto dalyse rusai turi trečiąją gynybos liniją, pavyzdžiui, Melitopolio kryptimi. Kitose yra operatyvinė erdvė iškart už antrosios linijos.

„Mariupolio kryptimi sėdi pasaloje 5-oji tankų brigada, kuri kovėsi prie Debalcevo ir jau siautėjo šiame kare. Gilumoje yra dalinių, kurie turės rengti kontratakas mūsų prasiveržusiems daliniams. Bet kontrmūšis, ir dar ant kariuomenės, kuri įžengia į operatyvinę erdvę, yra labai sunkus uždavinys... Manau, kad jie nesugebės efektyviai išspręsti šio uždavinio“, - sakė buvęs patarėjas.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai įgyvendins šio kontrpuolimo užduotį – prasiveržimą link Azovo jūros.

 

„Mūsų vadovybė, mūsų kariuomenė išspręs šią užduotį. Esu 100 proc. tikras. Galime būti atsargūs optimistai. Nepaisant visų straipsnių Vakarų spaudoje, lėto progreso ir panašiai, iš tikrųjų mes išsprendėme pirmojo etapo užduotį. Pradėjome birželio 4 d. ir išsprendėme ją per du mėnesius. Tai normalu, atsižvelgiant į kovų intensyvumą. Dar po mėnesio įveiksime pagrindinę, o tada – operatyvinę erdvę. Manau, kad kažkur iki spalio mėnesio plius minus (gali būti stiprus plius minus, tai priklauso nuo daugelio veiksnių) mūsų kariai laimingai išeis į Azovo jūros krantą, ir bus visai kita istorija“, - sakė Arestovyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: