[ŽT] Situacija kaista. Prigožinas davė skubų įsakymą „Wagner“ smogikams  ()

„Wagner“ samdiniai vado įsakymu bus priversti atvykti į Baltarusijos poligonus. Dieną prieš tai soc. tinkluose pasirodė pareiškimas, kad samdiniai staiga buvo išleisti atostogų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-31 [ŽT] Situacija kaista. Prigožinas davė skubų įsakymą „Wagner“ smogikams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas davė skubų įsakymą „Wagner“ smogikams. Šie privalo grįžti iš atostogų ir iki rugpjūčio 5 d. atvykti į stovyklas Baltarusijos teritorijoje.

Tai liepos 31 dieną pranešė Ukrainos Nacionalinio pasipriešinimo centro spaudos tarnyba.

Smogikai bus priversti pakeisti atostogų planus ir vietoje poilsio vyks į Baltarusijos poligonus. Kokia yra tokio skubaus sprendimo priežastis – kol kas nežinoma.

Nacionalinio pasipriešinimo centras taip pat pažymėjo, kad didžioji dalis neseniai į Baltarusiją atvykusių okupantų turi kontrabandos patirties ir buvo pastebėti gabenantys nelegalius migrantus. Jų užduotis Baltarusijoje – destabilizuoti situaciją pasienyje su Lenkija ir Lietuva.

„Priedangai nusikaltėliams suteikiama Baltarusijos pasieniečių uniforma ir, prisidengę baltarusių darbuotojais, jie lydės pabėgėlius jiems bandant kirsti sieną“, – sakoma pranešime.

Beje, kiek anksčiau propagandiniame „Telegram“ kanale „Grey Zone“ pasirodė pareiškimas, kad Prigožinas tariamai sustabdė samdinių verbavimą ir išsiuntė daugumą kovotojų atostogų.

 

„Kol nejaučiame darbuotojų trūkumo, naujos atrankos vykdyti neplanuojame. Dauguma mūsų kovotojų atostogauja, nes prieš tai buvo ilgas ir labai sunkaus darbo laikotarpis“, – sakoma žinutėje.

Ir štai staiga skelbiama, kad atostogų nebėra. Su kuo ši provokacija susijusi, nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(60)
(-47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()