[ŽT] „Santykiai ne patys geriausi“. Lenkijos URM skelbia apie rimtas problemas su Ukraina  ()

Lenkija paskelbė, kad santykiai su Ukraina „pastaruoju metu nėra patys geriausi“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 [ŽT] „Santykiai ne patys geriausi“. Lenkijos URM skelbia apie rimtas problemas su Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Pawełas Jabłońskis Lenkijos radijo stoties eteryje pareiškė, kad yra daug klausimų, dėl kurių tarp Lenkijos ir Ukrainos „nėra susitarimo“.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija, atsakydama į Ukrainos veiksmus, buvo išsikvietusi Ukrainos ambasadorių pokalbiui. „Pokalbis bus labai nuoširdus. Jis, kaip visada, bus labai konkretus. Perteiksime savo vertinimus, kaip šiandien atrodo mūsų santykiai. O jie, deja, dėl kai kurių Ukrainos valdžios atstovų naujų pasisakymų, nėra patys geriausi. Niekas to neslepia“, – sakė Jabłońskis.

Jis mano, kad Ukrainos atstovai „išliejo emocijas“, tačiau, anot jo, Lenkija išlieka „atlaidi“, nes Ukraina buvo užpulta. Pasak Jabłońskio, Ukraina „neturėtų užsipulti savo sąjungininkų“.

„Mes vadovaujamės Lenkijos nacionalinių interesų politika. Remiame Ukrainą tiek, kiek tai atitinka lenkų nacionalinius interesus. Taip buvo ir bus visada“, – sakė Pawełas Jabłońskis.

Kas nutiko, kad tarp Ukrainos ir Lenkijos perbėgo mažytis juodas kačiukas? Lenkijos Prezidento kanceliarijos Tarptautinės politikos biuro vadovas Marcinas Przydaczas viešai užsiminė, kad trūksta Ukrainos dėkingumo už Lenkijos pagalbą karo metu. Ukrainai šis pasisakymas pasirodė neaiškus - kaip tas dėkingumas turi atrodyti? Taigi, Ukrainos užsienio reikalų ministerija iškvietė Lenkijos ambasadorių pokalbiui.

 

Tuo metu Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis tokį Ukrainos elgesį pavadino klaida, o Lenkijos užsienio reikalų ministerija atsakė tuo pačiu - išsikvietė Ukrainos ambasadorių pokalbiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(21)
(-13)

Komentarai ()