„Problemos didžiulės.“ Braška Zelenskio kėdė. Skelbiama netikėta apklausa  ()

Socialinė apklausa paskelbė nuosprendį Zelenskiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Demokratinių iniciatyvų“ fondo ir Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto atlikta apklausa parodė, kad, gyventojų nuomone, Ukrainos gebėjimui pasipriešinti ir nugalėti Rusiją labiausiai kenkia korupcija vykdant viešuosius pirkimus kariuomenės reikmėms (61,7 proc. respondentų), amunicijos (58,3 proc.) ir kritinės įrangos (dronų) bei ryšio sistemų trūkumas fronto daliniams (54 proc.), korupcija ir nekompetencija karinėse komisijose (53,8 proc.). Taigi, Ukrainos gyventojai mano, kad valdžia ir prezidentas tiesiogiai nesugeba tinkamai aprūpinti kariuomenės.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ rašo visuomeninės organizacijos „Kovos su korupcija centras“ vykdomoji direktorė Darja Kaleniuk, praneša „Censor.NET“.

Sociologė paskelbė nuosprendį dėl visiško Oleksijaus Reznikovo nesugebėjimo organizuoti Gynybos ministerijos darbo.

Ir kaip gi kitaip, kai ministerija išmoko pirkti kiaušinius kilogramais, o paprastų FPV dronų ar „Mavic“ serijos dronų kariuomenei vis tiek nesugebėjo nupirkti? Savanoriai, labdaros organizacijos ir patys kariškiai priversti dengti Gynybos ministerijos skyles ir nesėkmes.

Tai nėra paternalistiniai lūkesčiai – tai griežtas visuomenės reikalavimas dabartinei valdžiai sukurti efektyvią užnugario, gynybos pramonės, vadovavimo medicinos pajėgoms ir Krašto apsaugos ministerijos valdymo sistemą.

 

Vėluojant spręsti problemas, kurios mažina žmonių tikėjimą pergale, teks pakovoti ir pačiam prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Apklausa parodė, kad, 77,6 proc. piliečių nuomone, prezidentui tenka tiesioginė atsakomybė už korupciją vyriausybėje ir karinėje administracijoje“, teigia „Demokratinių iniciatyvų“ fondas.

„Svarbiausia, kad žmonės mano, jog prezidentas kaltas dėl visiško vyriausybės atgrubnagiškumo kariuomenės aprūpinimo klausimais. Tai rodo, kad problemos didžiulės“, - apklausos rezultatus komentavo D. Kaleniuk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(34)
(-19)

Komentarai ()