Ukraina atakavo rusų šarvuotą traukinį. Skelbiama netikėta informacija (Video)  ()

Įsibrovėliai savo užnugario komunikacijas saugo archajiškais XX amžiaus ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai viename iš savo propagandinių pranešimų teigė, kad geležinkelyje Zaporižios kryptimi patruliuoja šarvuotu traukiniu „Volga“, kuris kursuoja tarp laikinai užimto ​​Melitopolio ir Volnovachos.

Kaip galime spręsti iš filmuotos medžiagos, šis šarvuotas traukinys savo schema niekuo nesiskiria nuo kitų priešo šarvuotų traukinių, tai yra, traukinio priekyje ir gale yra lokomotyvas, įrengtos priešlėktuvinės ZU-23-2 platformos. Tarp dyzelinių lokomotyvų yra vagonai personalui, platformos su ginklais ir dengti prekiniai vagonai, tikriausiai šaudmenims gabenti.

Įdomesnė kita detalė – okupantai savo pranešime pripažino, kad vieno iš patruliavimo metu, tarp minėto Melitopolio ir Volnovachos, juos atakavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketa (originale – „reaktyvūs sviediniai“).

 

 

Jei atsižvelgsime į aplinkinį kontekstą, tai rusai pripažino, kad jų geležinkelio „koridoriuje“ tarp okupuoto Krymo ir Donbaso bent kai kurias vietas pasiekia Ukrainos pajėgos. Sprendžiant iš atstumo, smūgiui gaimai buvo panaudoti mažiausiai HIMARS ar M270, kurių šaudymo nuotolis siekė iki 84 km.

 

 

Vargu ar ukrainiečių tikslas buvo nusitaikyti į priešo šarvuotąjį traukinį, nes toks objektas projekcijoje iš viršaus aiškiai atrodys kaip įprastas prekinis traukinys, su manevriniais dyzeliniais lokomotyvais ir „prekiniais“ vagonais.

Tačiau, kita vertus, net šarvuoti traukiniai kaip tokie turi savo reikšmę Rusijos armijos geležinkelių logistikai. Kadangi tokie traukiniai gali arba lydėti ešelonus su amunicija, arba net patys vežti ginklus savo kariams į fronto liniją (todėl tokių traukinių schemoje yra dengti krovininiai vagonai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(11)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()