Netikėta žinia. Jungiasi Rusija ir Kinija. Nigerio perversmas gali sukelti pasaulinį karą  ()

Pasak geopolitikos apžvalgininko Andreaso Klutho, Maskva ir Pekinas kariauja civilizacinį karą prieš Vakarus. Ir ne tik Nigerį, bet ir visą Sahelio regioną jie mato kaip naują frontą. Būtent jis tapo pasauliniu terorizmo centru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nigerio karinis perversmas yra Rusijos ir Kinijos pergalė dėl įtakos Afrikoje. Tai gali sukelti pasaulinį karą. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Pasak geopolitikos apžvalgininko Andreaso Klutho, Nigerio chunta, vadovaujama generolo Abdurachamano (Omaro) Chiani, „papuls Putino ir „Wagner“ į glėbį“ po to, kai išvarys prancūzų ir amerikiečių karius iš savo teritorijos.

Straipsnyje rašoma, kad „vagneriečiai“ jau daug metų kovoja Afrikoje, siūlydami savo paslaugas mainais už leidimą kasti deimantus ir kitus vertingus mineralus. Kremlius pritaria tokioms operacijoms ir teigiamai vertina samdinių žiaurumus. Maskva daro viską, kad sumažintų Vakarų įtaką Afrikoje.

 

 

Kluthas mano, kad Vladimiras Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kariauja civilizacinį karą prieš Vakarus. Ir ne tik Nigerį, bet ir visą Sahelio regioną jie mato kaip naują frontą. Būtent jis tapo pasauliniu terorizmo centru, kai po dažnų perversmų ir sukilimų valdžią perima „Boko Haram“ grupuotė, „Islamo valstybės“ atšaka.

 

Eksperto teigimu, JAV Nigeryje dislokavo dronų bazę. Jei šalyje neliks Vakarų karių, teroristai turės daug daugiau galimybių sėkmingai vykdyti savo veiklą. Tada padidės migracija į ES ir Afriką. Dėl tos pačios priežasties Putinas grūdus pavertė ginklu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)

Komentarai ()