„Tai gerokai išaugino kontrpuolimo kainą.“ Kokią klaidą padarė Vakarai  ()

Vakarai suprato, kad Ukraina turi pradėti kontrpuolimą iki 2022 metų pabaigos, tačiau dėl NATO šalių mechanizmų sprendimas tiekti ginklus buvo priimtas tik 2023 metų sausį. Dėl šios priežasties kontratakos kaina gerokai išaugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karališkasis jungtinis institutas (RUSI) paskelbė naują ataskaitą apie visapusiško Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą eigą. Pagal ataskaitą, Vakarų lyderiai per lėtai tiekia ginklus Ukrainai, kad ji galėtų pradėti kontrpuolimą.

Nors Vakarų parama pasiekė tam tikrų sėkmių, lėtas sprendimų priėmimo tempas apsunkino išnaudoti Rusijos Federacijos trūkumus. Per 18 mėnesių viso masto karo Rusijos Federacija prarado apie pusę savo kovinės galios. Tačiau karo veiksmai atskleidė ir didelių NATO šalių valdymo mechanizmo trūkumų. Todėl labai svarbu juos ištaisyti, kad Aljansas būtų pasirengęs ateities grėsmėms.

„Akivaizdžiausias trūkumas yra Ukrainos partnerių nesugebėjimas įvertinti laiko tarp sprendimų ir jų norimų pasekmių. Šį trūkumą labai brangiai pademonstruoja dabartinis Ukrainos puolimas. Tai, kad Ukrainai reikės pradėti puolimą iki 2022 metų pabaigos buvo pripažinta jau tų pačių metų balandį“, – pažymi leidinys.

Nepaisant žinomų Ukrainos poreikių, sprendimai dėl tiekimo ir mokymo buvo priimami lėtai, o jų įgyvendinimas tebevyksta. Jei Vakarai greičiau priimtų sprendimus ir juos įgyvendintų, Ukrainai dabar būtų lengviau susigrąžinti okupuotas teritorijas.

 

Visų pirma, 2024 m. bus dar viena problema, susijusi su amunicija. Dar 2022 metų birželį buvo aišku, kad NATO rezervai baigiasi. ES ir JAV bando padidinti gamybą, bet tai užtruks. Dabar dar mažiau laiko tiekti reikiamą kiekį amunicijos.

Tuo pat metu Vakarai skiria dešimtis milijardų dolerių padėti Ukrainai. Pagalbos lyderė yra JAV, o kitų metų prezidento rinkimai parodys, ar pagalba išliks dabartinio lygio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()