„Tai bus tikra nelaimė.“ Ukrainos kariai išsigandę. Ką į frontą gali pasiųsti Kyjivas (Video)  ()

„Pasakysiu iš patirties, kad nepavyks išsiųsti karo komisarų tiesiai į fronto liniją“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-14 „Tai bus tikra nelaimė.“ Ukrainos kariai išsigandę. Ką į frontą gali pasiųsti Kyjivas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paklaustas, kaip Ukrainos kariai jaučiasi dėl karo komisarų ėmusių kyšius, Jehoras Firsovas teigė, kad to negalima perteikti literatūrine kalba, tačiau eteryje jis nevartos necenzūrinių žodžių. Tada 7-ojo šaukimo Ukrainos liaudies deputatas išsakė savo mintis apie tai, kad karo komisarai gali būti išsiųsti kovoti: „Labai gerai, kad ėmėsi karinių komisariatų, bet yra vienas įspėjimas. Pasakysiu iš patirties, kad nepavyks išsiųsti karo komisarų tiesiai į fronto liniją“.

Firsovo interviu Espreso.TV galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys išsakė svarbią mintį dėl karo komisarų siuntimo į frontą, sakydamas, kaip viskas susiklostys: „Turime giliau pagalvoti apie visus šiuos procesus, įskaitant ir įstatymus. Paaiškinsiu kodėl. Mat karinių komisariatų vadai turi ne žemesnį laipsnį kaip kapitonas (yra majorai, yra pulkininkai leitenantai).“

Po to karo medikas paaiškino plačiau: „Kariuomenėje tavo pareigos turėtų atitikti tavo laipsnį, todėl jei koks nors užsisėdėjęs karo komisaras pateks į frontą, tai tikrai ne į apkasus ir jam neteks pauostyti parako kvapo. Jis sėdės kur nors štabe ir vadovaus kitoms brigadoms ir kitiems kariams. Štai toks klausimas."

Firsovas pasiūlė  parengti karo komisarų siuntimo į frontą įstatymo projektą: „Vertėtų pagalvoti apie šią gerą idėją, kad karo komisarai tikrai atsidurtų priešakyje, kad neįvyktų taip, kad karo komisaras, neuostęs parako kvapo, nežinantis kovinės situacijos, taptų brigados vadu ar vado pavaduotoju. Tai būtų tikra nelaimė, jei žmogus iš užnugario, žinantis karą tik iš sovietinių vadovėlių taptų kovinio dalinio vadu. Jis padarytų  daug žalos.. Noriu pasakyti, kad tokio vado nenorėčiau.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(3)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: