[ŽT] „BILD“ skelbia galingą žinią. Ukraina smogė ir įsitvirtino kairiajame Dniepro krante  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai skinasi kelią link Krymo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-13 [ŽT] „BILD“ skelbia galingą žinią. Ukraina smogė ir įsitvirtino kairiajame Dniepro krante  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų būrys forsavo Dnieprą, sėkmingai įsitvirtino ir sukūrė naują priešakinį placdarmą kazokų stovyklų rajone, esančiame tarp Naujosios Kachovkos ir Chersono.

Apie tai pranešė vokiečių leidinio „BILD“ karinis stebėtojas Julianas Repke.

Pasak jo, Ukrainos kariuomenės kovotojai, antradienį užpuolę Rusijos karius į vakarus nuo kazokų stovyklų, nepasitraukė atgal per Dniepro upę, bet sukūrė priešakinį placdarmą, kuris nuolat plečiasi. J. Repke pridūrė, kad nuo jos iki Krymo administracinės sienos yra tik 83 kilometrai. Anksčiau okupantų paskirtas Chersono srities gubernatorius Volodymyras Saldo sakė, kad Ukrainos specialiųjų pajėgų puolimas buvo atremtas.

 

Socialiniame tinkle „Twitter“ Danspiun slapyvardžiu rašantis karo analitikas rašo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio buvimas į vakarus nuo Kozachi Lageri yra neginčijamas faktas. Rusų prieigų dydis yra 3 kilometrai į gylį nuo Dniepro kranto ir šešių kilometrų pločio. Patį kaimą vis dar kontroliuoja Rusijos armija, tačiau Ukrainos kariuomenė jį nuolat apšaudo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: