[ŽT] „Skubiai keiskite viską! Pareigas, slaptažodžius, šaukinius!“ Rusai panikuoja. Ką sugavo Ukraina (Video)  ()

Ukrainos gynybos pajėgos Chersono srityje sulaikė Rusijos ginkluotųjų pajėgų 1822-ojo bataliono vadą majorą Tomovą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-14 [ŽT] „Skubiai keiskite viską! Pareigas, slaptažodžius, šaukinius!“ Rusai panikuoja. Ką sugavo Ukraina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Majoras Tomovas, kuris praeitą savaitę be žinios dingo Chersono srityje, pateko į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nelaisvę. Rusijos karo korespondentai sunerimo dėl Tomovo dar rugpjūčio 8 d., kai jis su 16 žmonių žvalgybos grupe negrįžo iš reido. Penkias dienas apie jį nebuvo jokios informacijos, bet galiausiai Tomovas atsirado - jis tiesiog tapo Ukrainos pajėgų karo belaisviu.

Internete publikuotas įrašas, kuriame belaisvis Tomovas žemėlapyje rodo rusų pozicijas Ukrainos kariams:

„Jura, nupiešk viską kaip įmanoma teisingiau“ – ukrainietiškai raginamas Tomovas.

Rusijos kariškis Jegoras Guzenko isteriškai sureagavo į šį vaizdo įrašą. Jis ragina rusų karius skubiai keisti pareigas, slaptažodžius ir šaukinius - juk bataliono vadas viską nutekino ukrainiečiams!

 

Bet yra ir kitų naujienų. Majoras Tomovas sėdėdamas kažkokiame biure Ukrainoje sakė, kad karas turi būti užbaigtas - „Šis karas bus pralaimėtas. Reikia grįžti į karinius dalinius Rusijos Federacijos teritorijoje ir pradėti atkurti tvarką mūsų šalyje, kaip darė Prigožinas.“ Aišku, karo belaisvio žodžiai turi būti vertinami tame kontekste, kuriame jis yra (Tomovas tikrai nepradės girti Putino prie ukrainiečių), bet nepasitenkinimas rusų gretose apskritai girdimas vis dažniau.

(94)
(1)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: