N-18! „Bradley M2“ sprogsta ant minos. Armaitis skelbia šiurpią tiesą: „Šito neparodys jokia TV“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-08-14 22:26
Šitam forume yra daug tai nesuvokiančių. Nes siūlo prekiaut su Rusija, atiduot užgrobtas žemes, tada Rusija bus gera, ir jau NATO vėliau tai tikrai nepuls... Kai visi žmonės vergai ir visi pinigai ant kalašų tai galima ir NATO rytinius kaimunus terorizuoti. Ukrainiečiai eitų ant mėsos pirmiausia, Paprastų tankų, kalašų ir sviedinių Rusija pasigamins, kaip pasigamina Šiaurės Korėja. Kol vakarai stabdys su pagalba Ukrainai - tol problemos nesibaigs. Šolcas svarsto ar duot raketų Ukrainai ar ne - po pusantrų metų karo.
etzkaaa 2023-08-14 23:38
Visa vakaru karine pagalba buvo paveluota, butu viskas duota pacioj pradzioj, karas jau tikriausiai butu pasibaiges. Sholcas itariu putkos uzanty gyvena., Vaidina kad visko duoda ukrainai, ir giriasi kad jie visko duoda antri paskui amerikonus. Kazkodel nesigiria kad nieko laiko nedave. Gerai pasidomejus, sholcas gi seniai ir buvo prorusiskas. Zaidzia dviguba zaidima, vokieciai neturi kuom apkaltinti, o ir putkioros nekeikia....
Magnus 2023-08-15 10:23
Kai karo patys nepatiria, tai sunku ir suvokti. Bet nėra taip paprasta. Rusai (kai Ukrainiečiai nieko neturėjo tik neperšaunamas lemenes namų sąlygom darytas "Praeities žvalgo") nesugebėjo užimti Kijevo ar didesnės Ukrainos dalies. Gintis yra visada lengviau, ką Rusai ir sėkmingai daro naudodami tūkstančius minų. Minomis lenkijos neužimsi. Žinoma reikia daryti spaudimą, jog Ukrainai būtų suteikta visa ko reikia, bet nebūtina tikėti jog Ukrainai praradus rytinę teritoriją bei sausumos kelią į krymą, Rusai nesustos bei vėl atakuos Kijevą bei poto Lenkjią bei Lietuvą tavo minėtais kalašnikovais. Nenuvertink Diplomatijos.
Benediktas 2023-08-15 10:26
Turi omenyje nenuvertinti susitarimų su Rusija?
HardAxe 2023-08-15 10:38
ką žinau. Mes čia džiūgaujam, bet ar tikrai viskas taip gerai veikia? jau kelism ėnesius ukraina baigia apsupti bachmutą. vakar pažiūrėjau žemėlapį, dingusios visos apsupimo grėsmės, frontas ne C formos o tiesia linija dalinasi, bachmutas su visais požemiais rusų rankose. https://liveuamap.com/ Panašu, kad rusai laimi elektroninėj dronų nutupdymo srity prieš UA. Turi daugiau ginkluotės, o jos kokybė geresnė/blogesnė šiuo atveju ne tokia svarbi kaip kiekis. Rusai laimi dronų-kamikadzių kiekiu. Kažkiek gamina savo, turi daug importuotų. Pataiko tiek į artimus tankus tiek į tolimesnius karinius/infrastruktūros/civilinius objektus. UA lyg ir laiko frontą artimam mūšyje, bet artimi dronai gabena mažai sprogmenų, o tolimi, kaip ir rusų, nevisada pataiko/sprogsta. Taiko į karinį objektą maskvoj, pataiko į dangoraižį. Iš abiejų pusių esu matęs paveiksliuką, kur dronas kamikadzė skrenda tiesiai į ru/ua kareivį tanke maigantį telefoną. Situacija lygiai tokia pati šūdina abiejuose pusėse. Juoką keliantys pigožino dantys ir minų laukai - veikia. Aviacija - rusų pusėj. Kiekiu, technika. Storm shadow - geras daiktas, bet ar jis laimi prieš rusų slandančias bombas, kurios pasiekia lygiai tą patį efektą - neleidžia turėti bent kiek didesnių kariuomenės sankaupų arti fronto? Ekonominės sankcijos nepalitė eilinių rusų gyvenimo. https://www.youtube.com/watch?v=86fv294mws4 https://www.youtube.com/watch?v=ILsj2LDl10U Keli sprogimai kažkuriam kampe per mėnesį kaži ar įtakos eilinių žmonių gyvenimą. Mes susirenkam visus įmanomus žinių pranešimus ir rėkiam - žiūrėkit ką mes galim! Bet realybėj skamba kaip kokios IT įmonės PR kompanija, kurią po savaitės atsimena tik patys organizatoriai. Tankai, ginkluotė? Ukraina turi geriau, rusai turi gerokai daugiau. Kaip tankistas - norėčiau būti ukrainietis. Kaip generolas? nežinau? Ketvirtokas gali prilupti antroką, bet trys antrokai jau prilupa vieną ketvirtoką... Jausmas toks, kad susidarius status quo situacija, abi pusės ieško kažkokių spragų, bet dabartinėj situacijoj abiem pusėm puolimas kainuoja tiesiog perdaug, kad toliau vykdytų aktyvius puolimo veiksmus. Abi pusės pakankamai gerai pasimokė iš savo klaidų ir kiekvienas sekantis žingsnis tampa vis mažesnis/sunkesnis/brangesnis. Žiūrint plačiau EU laukia Rusijos ekonominio žlugimo, o RU laukia Europos polinio nuovargio ir nuotaikų pokyčio. edit: norit laimėti karą reikia ne F16, o baigt šūdą su "neatakuokit mūsų ginklais rusijos". Kaip bežiūrėsi - situacija atrodo gana stabili, bet ne optimistiška
HardAxe 2023-08-15 10:41
Gal mintis buvo - jei likus UA įstos į NATO, Rusijos sienos ten sustos? + ukraina užbaigusi/įšaldžiusi karą pirmas dalykas ką padarys - apsiginkluos geriau nei Lenkija, galima tuo neabejoti. čia gana geras situacijos apibūdinimas: https://www.youtube.com/watch?v=rLt-DvBKEJY
Benediktas 2023-08-15 11:24
Kas garantuos? NATO? Taip NATO padės ir apgins. Bet, mes patys turėsime būti pirmose linijose, apkasuose, šaudyt į rusų tankus, daug kas iš mūsų mirs, kiti pateks į nelaisvę ir t.t. Bus mobilizacija, eis pirmiausia lietuviai į karą. Mes ir esame NATO. Ar kas galvoja, kad dėl mūsų pirmiausia mirs amerikonai ir vokiečiai, ispanai? NATO nepasaugo sienos lazerių dėka, kur tik kas peržengia liniją - išgaruoja. Sienas savo ginti pirmiausia turėsime mes patys, latviai, estai, lenkai ir mes turime praktiškai tuos pačiu ginklus, kuriuos turi ukrainiečiai. Dabar leist monstrui šitam atsikvėpti, duoti pertrauką, neduodant Ukrainai ginklų, kai jie prašo? Įsivaizduokit, jei Putinas per 5 metus pririnks 2 milijonus kareivių, apginkluos kad ir kalašais ir eis išlaisvinti mus.
HardAxe 2023-08-15 11:27
aš turėjau omeny, kad likusi UA dalis įšoks į nato vos tik atsiras taika.
Benediktas 2023-08-15 11:32
Ką tai keičia, jei Putinui reikia išorės priešo? Ukrainiečiai šoks į apkasus vietoj mūsų? Ir išvis ar tu matai stiprų norą priimti Ukrainą į NATO, kol ten dar akmens amžius su korupcija? Jei Ukrainą priimtų į NATO, Ukrainos manau jau nepultų - atsikando. Mes esame daug kartų pažeidžiamesni. Jei pažiūrėti rytinę NATO sieną.
HardAxe 2023-08-15 12:30
aš manau - priimti į NATO bet ne EU. ką dar manau - ukrainiečiai šoks padėti. Jeigu kris baltijos šalis, UA bus sekanti, faktas. ir ką dar manau, - tikiuosi putinas užsilenks dėl natūralių priežasčių iki ru bus pajėgi atakuoti nato. Čia visgi 5-15 metų pauzė nuo karo įšaldymo, nebent prasidės ww3. ai, dar nemanau, kad lengai leis rusam lengvai imti suvalkus. Imho šluos su savo altilerija viską kas juda. Tikiuosi ir rusijos teritorijoj. O kolkas... mes badom pirštais į kitus, bet kaliningrado traukinys vis dar kursuoja... Kodėl niekas nenupjauna bėgių?
Benediktas 2023-08-15 12:40
Tu pieši optimistinius scenarijus - Rusijai duodam taiką ir žemes, o ji nepuola, Ukraina įstoja į NATO, ukrainiečiai šoka vietoj mūsų į apkasus, Putinas miršta. Vietoj to, kad Ukrainai perduoti daugiau ginklų, kai reikia. Taip niekas neplanuoja. Saugumui reikia ruoštis nuo blogiausio varianto. Aš tikiu, kad daug papirktų politikų ir medijos stums šitą planą ir stumia jau seniai. Aš tik nesuprantu, kodėl mes patys tokie naivūs esame. Žinai, koks normalus planas turėtų būti? Dėti visas pastangas, kad Putino režimas griūtų ir Ukraina atgautų visas žemes. Ir tada taikos susitarimas. Būtų pats teisingiausias sprendimas. Ką siūlai tu - tai įteisinti kompromisą su agresoriumi ir palikti jį pasiekusį praktiškai ką norėjo. Logiškai mastant, jei esi už teisybę, tai turėtum net nerašyti tokių pasiūlymų. Tavo kalbos niekuo nesiskiria nuo dalies vakarų politikų, kurie neduoda Ukrainai ginklų ir stebisi, kodėl stringa puolimas. Aš suprantu, kodėl jie taip sako, kai kurie jų ir naivūs ne tik korumpuoti. Bet mūsų interesai turėtų būti kiti.
HardAxe 2023-08-15 14:35
aš nesu optimistas, labiau pesimistas. O kas jeigu nepavyks ukrainiečiam paimti sausumos koridoriaus iki Azovo jūros šiais metais, usa rinkimus laimės trumpas ir parama UA sumažės 75%? Tai būtų de facto konflikto įšaldymas, kaip minimum. Vadink kaip nori, bet rezultatas bus panašus į padniestrę, osetiją, apkaziją, čečėnija, baltarusija ir t.t. T.y. teritorija valdoma kremliaus. Nežinau visų politinių peripetijų, bet įšaldyto konflikto atveju Lietuvai palankiausias sprendimas būtų Ukraina - NATO narė. Laimėto karo atveju lygiai taip pat. Aš su tavim sutinku, - karo įšaldymas tikrai neturėtų būtų prioritetinis sprendimas. Bet jei ateis dar viena žiema, per kurią rusai kas įtvritinimus ir minas, kiek tankų ir gyvybių reikės atsiimti kvadratinį kilometrą? At Ukraina tiek turi? ir aktyvių karo veiksmų pabaigos atveju, kaip manai, kas greičiau ginkluosis, rusiją ar mūsų regionas+UA?
Benediktas 2023-08-15 14:59
Tai žinoma, jei kaip Šolcas visi svarstys po menesi - padėti Ukrainai, ar ne. Nors yra tu ginklu pilna, bent jau Amerikos sandeliuose. Gi nereikia visu tu ginklu Ukrainieciam. Leidzia rusam įsikasti. Mums mažiausiai reikia iliuzijų, kaip mes sutriuskinsim rusus jų teritorijoj, jei užšoks ant mūsų. Ir labiausiai reikia vakarams padėti Ukrainai dabar. Nes su tokiu nusiteikimu viska atiduosim rusui vardan to grazaus vaizdelio, kaip mes šauniai nugalėsim rusus, jeigu prireiks. Panašu į Čekijos atidavimą Hitleriui siekiant išvengti WW2 ir po to sekė WW2. Kad NATO laimėtų karą prieš Rusiją manęs neguodzia, nes visi lėksim į apkasus, mes ir būsim tie NATO. Tai gal reiktų dėti visas pastangas, kad to nebūtų, kad Putiną nuverstų vidinės grupuotės.
Magnus 2023-08-15 16:07
Jei jau žiūri tik savęs, tai padėkok Olafui ir visiems tiems kas stabdė Ukrainos greitą pergalę. Kuo ilgesnis karas, kuo daugiau ir ilgiau bus smaugiama Rusija sankscijų, tuo ilgiau truks rusijos atsigavimas ir mūsų užpuolimas. Logiškai mąstant, jei Rusija jau būtų išstumta iš visų teritorijų įskaitant Krymą, bei būtų pripažinta pralaimėtoja bei uždėtos reparacijos, tai greičiausiai tik supykdytų rusus ir iššauktų kuo greitesnį ir didesnį karą, taip kaip nutiko su Vokieičiais po pirmo pasaulinio karo. Ilgas ir sekinantis karas pasibaigsiantis Rusų pralaimėjimu yra mums tinkamiausias. Labai negražu bei nehumaniška Ukrainos atžvilgiu, nes kiekviena diena kainuoja daug gyvybių. Na Putinas pasakė, jei vakarai ir Zalenskis nori kovoti iki paskutinio Ukrainiečio tai taip ir bus.
Myslius 2023-08-15 16:21
Japonija: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... 1.2019.png Lietuva: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... yramid.svg Kinija: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... C_2020.png Vokietija: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... yramid.svg Japonija ir Kinija didziausios problemos, musu situacija ir grafikas labai panasus i Vokieciu (isskyrus 60-eciu grupe), Vokietijai prasciau, plius turim gristancius is kitu saliu, imigruojancius baltarusus ir Ukrainiecius, bei valstybe skatinimo programas varo kur studentams apmoka mokslus visus is uzsienio, bei kur 3000+ Euro duoda is uzsienio atvaziavusiems dirbti ir pan. O dabar Ukraina, 2021 grafikas, verkt norisi. Prasciau uz Japonija, Bet cia 2021, o kur dar karas, ar ateitis. Cia realiai tautos nelieka. Gaila zmoniu.
Benediktas 2023-08-15 16:27
Prie ko čia žiūriu tik savęs? O tave paguodžia, kad laimės NATO? Kariausim pirmose linijose, tai mes patys. Tai liečia visus. Reikia Ukrainai ginklų ir kuo greičiau, o ne sutarčių su Rusija, kurios nevertos popieriaus. Labiausiai atsigavimas-pertrauka reikalinga Rusijai, o ne NATO ir Ukrainai. Po 5 metų pertraukos Rusija kariškai bus stipresnė dvigubai, trigubai, nei yra dabar. Kiek ten tūkstančių tankų saugyklose, kuriuos reikia suremontuoti? Naikintuvų šimtai dar. Kalašų 2mln armijai pasigamins irgi. Niekas jai netrukdo tatpti uždara kaip Šiaurės Korėja ar Iranu.
HardAxe 2023-08-15 16:39
ilgą ir sekinantį karą galima kariauti ir kiek geresne įranga negu buvo naudojama iki šiol. Benediktai, apie popierinius susitarimus niekas iš mūsų nekalba. Arba nusistovės faktinė jėgų pusiausvyra, arba kažkokios kitos priežastys stabdys karą. Ne popierinė taika. Jeigu karas vyks LT teritorijoj, arba kariaus NATO, arba lietuvos neliks gana greitai. Mūsų teritorija yra per maža ir per arti sienų, kad vieni patys atsilaikytume nors kiek ilgesnį laiko tarpą. Priešingai nei UA atveju puolantiems tankams nepasibaigs kuras, o sklandančios bombos pasieks didesnę dalį šalies teritorijos. mes turim lygiai nulį naikintuvų ir nei vieno tanko. Tuo pačiu Lenkija tikrai nenori sienos su Rusija. Patikėk manim, kaip jie nenori, jie tikrai aktyvuos 5 straipsnį.
Benediktas 2023-08-15 17:00
Tai aktyvuos viską, ką reikia, aš tuo neabejoju. Tu net pats, aprašei dalį scenarijaus, dabar jau realiau. Bet ar šitas scenarijus geresnis, nei duoti tiesiog Ukrainai ginklų dabar ir nuverst esamą rezima vidinių grupiuočių dėka?
Myslius 2023-08-15 17:06
Norit buffer zonos su Rusija? Baikit kara, atiduot rusams Kryma, Donetsk, Luhansk (ten visviena rusu mentalitetas zmoniu, isisaknijus mafija), pasiimt Kherson ir Zaporizhia, ir issiust visus emigravusius namo.
Benediktas 2023-08-15 17:24
Ir Putinas bus geras bei nekariaus daugiau. Ir neprades gamintis ginklu non-stop? Bei nebandys kisrsti NATO silpniausioje vietoje?