„Lenkija pavargo nuo karo.“ WP skelbia grėsmingą žinią. Kas nutiko  ()

Nuo pirmųjų Rusijos visiškos invazijos dienų Lenkija buvo viena iš ištikimiausių Ukrainos rėmėjų, teikė karinę ir ekonominę pagalbą ir priėmė milijonus ukrainiečių pabėgėlių, tačiau pradėjo jausti nuovargį nuo karo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 „Lenkija pavargo nuo karo.“ WP skelbia grėsmingą žinią. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma laikraštyje „The Washington Post“, praėjusią savaitę Lenkijos ir Ukrainos pareigūnai atvirai susipyko po to, kai Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos patarėjas užsienio politikos klausimais Marcinas Przydaczas pareiškė, kad Ukraina turėtų „pradėti vertinti vaidmenį, kurį Lenkija atliko Ukrainai pastaraisiais mėnesiais ir metais“.

Jo pastabos buvo atsakas į augantį Kijevo ir Varšuvos ginčą dėl ukrainietiškų grūdų eksporto į Lenkiją, kuriame Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pavadino Lenkijos veiksmus „nedraugiškais ir populistiniais“.

„Ukraina iš tiesų sulaukė didelės paramos iš Lenkijos. Šiandien svarbiausia ginti Lenkijos ūkininkų interesus“, - sakė Przydaczas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija po Przydaczo komentarų rugpjūčio 1 d. iškvietė Lenkijos ambasadorių Bartoszą Cichocki pokalbiui. Kitą dieną Lenkijos pareigūnai panašiam pokalbiui išsikvietė Ukrainos ambasadorių Vasylį Zvaryčių.

Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Pawelas Jablonskis sakė, kad santykiai su Ukraina „šiuo metu nėra patys geriausi“. Ukraina „neturėtų pulti savo sąjungininkų“, pridūrė jis.

 

Pasak straipsnio autoriaus, ginčas taip pat išryškino balansavimą, su kuriuo susiduria Ukraina, bandydama suderinti savo neatidėliotinus poreikius su savo kaimynų ir rėmėjų – sąjungininkų, nuo kurių dabar priklauso pats Kijevo egzistavimas – poreikiais, taip pat stengdamasi sumažinti bet kokius nuomonių skirtumus, kuriais gali pasinaudoti Maskva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(8)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()