Vokiečiams įgriso spaudimas. Ką Scholzas paskelbė apie „Taurus“ raketas  ()

Vokietija ir toliau atidžiai svarstys kiekvieną atskirą sprendimą dėl karinės pagalbos Ukrainai, įskaitant raketų „Taurus“ perdavimą, patikino kancleris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Berlynas nėra pasirengęs perduoti Ukrainai vokiečių ilgojo nuotolio sparnuotųjų raketų „Taurus“.

Komentuodamas šių raketų perdavimą Ukrainai, Scholzas interviu televizijos kanalui ZDF sakė, kad Berlynas ir toliau „labai atidžiai pasvers kiekvieną sprendimą, kad pamatytų, kas įmanoma, kas prasminga, koks gali būti mūsų indėlis“. Anot jo, panašus požiūris galioja ir tokiems ginklams kaip „Taurus“ raketos.

Kartu Scholzas gana atvirai užsiminė, kad nenorėtų būti spaudžiamas šiuo klausimu.

Federalinis kancleris priminė, kad Vokietija suteikė Ukrainai paramą artilerijos, tankų, oro gynybos ir kitų ginklų pavidalu. Scholzas pažymėjo, kad Vokietija yra antra šalis po JAV pagal mūsų valstybei teikiamos pagalbos dydį.

Kalbėdamas apie galimybę sąmoningai apriboti raketų „Taurus“ nuotolį jų perdavimo Ukrainai atveju, kancleris pabrėžė: „Dirbame visais klausimais, kuriuos gauname“. Tačiau jis aiškino, kad tokius aspektus būtų pasirengęs komentuoti tik „kai bus ką pasakyti“.

 

Scholzas taip pat atmetė Vokietijos vyriausybės kritiką dėl tariamo Berlyno delsimo teikti karinę paramą Ukrainai, nors pripažino, kad padėtis išliks sunki. Jo nuomone, dauguma vokiečių palaiko dabartinį Berlyno požiūrį, kai ne kiekvienas Kijevo prašymas karinei pagalbai iš karto sulaukia teigiamo atsakymo.

„Sprendimai visada turi būti kruopščiai pasverti, aš ir toliau tai darysiu. Ir niekas negali manęs atkalbėti nuo tokio požiūrio“, – pabrėžė kancleris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(37)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()