„Jie sumanė visai ką kita.“ Kodėl „Wagner“ paskleidė gandus apie pasitraukimą iš Baltarusijos  ()

Pasakojimas apie „Wagner“ „pasitraukimą“ iš Baltarusijos tampa kiek neadekvatus. Nors jokių „Wagner“ pasitraukimo iš Baltarusijos požymių nematyti, priešingai, jie plečia savo stovyklą ir nesitraukia iš pratybų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 „Jie sumanė visai ką kita.“ Kodėl „Wagner“ paskleidė gandus apie pasitraukimą iš Baltarusijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo rugpjūčio pradžios į Rusijos teritoriją neįvažiavo nė viena „Wagner“ kolona, ir vėlgi priešingai – rugpjūčio 1 d. buvo įvažiavimas į pačią Baltarusiją, teigia Oleksandras Kovalenko savo straipsnyje „24 kanale“.

Skamba daugybė klausimų dėl tolesnio „Wagner“ likimo, pradedant tuo, kad jie netrukus skubiai dėl kažko grįš į Rusiją, ir baigiant kitu jų pasirodymu karo zonoje Ukrainoje.

Pareiškimas apie galimą „Wagner“ grįžimą į Rusiją skamba kiek keistai. Dėl to O. Kovalenko kyla klausimas: ar jie kada nors iš jos išvyko? Dabar Baltarusijoje yra 5 tūkst. „vagneriečių“, o kur likusieji? Konservatyviausiais vertinimais, Rusijoje yra 20 tūkst. aktyvių ir buvusių „Wagner“ kovotojų.

Kam juos traukti iš Baltarusijos į Rusiją, kai Rusijoje jų ir taip pakanka.

Kalbant apie grįžimą į kovos zoną, jis kol kas nenumatytas. „Wagner“ kovinėje zonoje pakeitė kitos „mėsos“, pavyzdžiui, armijos koviniai rezervai, „Štorm-Z“, teritorinės pajėgos ir kitos privačios karinės kompanijos, tokios kaip „Fakel“, „Plamia“, „Redut“, „Patriot“ ir kt.

Tiesą sakant, lyg ir neaišku, kodėl jie dabar forsuoja temą su tam tikru „Wagner“ išvedimu iš Baltarusijos, bet iš tikrųjų viskas paprasta, kad sumažintų su Baltarusija besiribojančių šalių budrumą. Faktas tas, kad po „Wagner“ pasirodymo kilo per daug triukšmo, ir pasienio apsauga sustiprėjo.

 

Atrodo, kad pranešimas apie „Wagner“ pasitraukimą paskelbtas būtent tam, kad būtų sumažintas budrumas su Baltarusija besiribojančioje zonoje, kad būtų supaprastinta pačių „Wagner“ sabotažinė veikla.

Žinoma, norėtųsi, kad šios grupės Baltarusijoje nebūtų, bet ji ten yra, o saviapgaulė yra destruktyvi ir griaunanti, užbaigia O. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)

Komentarai ()