JAV dronai netinka karui su Rusija. Karo ekspertas atskleidė priežastį  ()

Amerikiečių kompanijos dar nežino, kaip masiškai gaminti dronus, todėl pigių kiniškų kvadkopterių nepakeis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiški dronai nepadės Ukrainai laimėti karo, nes jie nėra tinkami kovai su Rusija. Austinas Gray buvęs JAV karinio jūrų laivyno žvalgybos pareigūnas, o dabar bepiločių orlaivių gamyklos kūrėjas, apie tai rašė „The Wall Street Journal“.

Rugpjūčio 6 d. Yorktown instituto prezidentas ir buvęs JAV karinio jūrų laivyno sekretoriaus padėjėjo pavaduotojas Sethas Cropsey pažymėjo, kad JAV dronai reikalingi Ukrainai, kad kompensuotų deficitą dėl naujų eksporto iš Kinijos apribojimų. Jo nuomone, sąjungininkai turėtų pradėti gaminti bepiločius orlaivius, kad ukrainiečiams būtų suteiktas pranašumas danguje.

„Šio reikalavimo neįvykdymas beveik garantuoja, kad Rusija nugalės, – sakė analitikas. – JAV turėtų veikti nedelsiant“.

Dronų gamintojai Vakaruose nori konkuruoti su DJI ir kitomis Kinijos įmonėmis. Šiuo atžvilgiu jis pasiūlė JAV valdžios institucijoms į karinės pagalbos Ukrainai paketus įtraukti amerikiečių kompanijų gaminamus kvadkopterius.

Austinas Gray prieštaravo kolegai ir atkreipė dėmesį į didelę problemą: Ukrainos gynybos pajėgoms reikia pigių „vienkartinių“ dronų, o JAV jie nėra masiškai gaminami. Amerikos įmonės tiekia dronus vyriausybinėms agentūroms ir įmonėms, todėl pažangių modelių kaina prasideda nuo 16 000 USD. Tuo pačiu metu kai kurie gynybos ir technikos gamintojai savo bepiločius orlaivius perdavė Ukrainos kariuomenei, o po kelių mėnesių bandymų paaiškėjo, kad orlaivis negali idealiai veikti mūšio lauke.

 

Šiuo metu JAV negamina masinės rinkos civilinių bepiločių orlaivių, kainuojančių vos kelis tūkstančius dolerių, kurie galėtų pakeisti Ukrainos ir Rusijos kovose naudojamą „DJI Mavic 3“. Austino Gray teigimu, Pentagonas ar Prekybos departamentas negali įsigyti pigių kvadkopterių, nes šalies verslas jų nepagamina pakankamai. Tačiau valdžia gali paskatinti Amerikos įmones pradėti masinę tokios įrangos gamybą.

 

Sethas Cropsey pridūrė, kad Vakarai negali remti Ukrainos tiesiogiai įsitraukdami į karą, tačiau gali aprūpinti ją reikiama įranga. Nepilotuojamos aviacijos sistemos vaidina reikšmingą vaidmenį, nes leidžia Ukrainos ginklininkams šaudyti tiksliau ir išleisti žymiai mažiau amunicijos. Eksperto skaičiavimais, be bepiločių orlaivių kariuomenei per mėnesį reiktų ne 120-150 000, o apie 500 000 sviedinių plius daugiau nei 1000 pabūklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()