Ginkluotas ir pavojingas. Ukrainiečiai apstulbę švedišku monstru (Foto)  ()

Švedija Ukrainai perdavė ne tik bazinius CV9040, bet ir vadovybės bei štabo automobilius, kurie vizualiai beveik nesiskiria nuo įprastų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė turi vieną technologiškiausių pėstininkų kovos mašinų pasaulyje – švedišką CV90. Tarp jo privalumų yra įgulos ir karių saugumas. Apie tai rašoma „ArmyInform“ pranešime.

Švedijoje pagaminti CV90 buvo lyginami su rusiškais BMP. Švediška mašina geriau apsaugo įgulą ir karių grupę. Mašinos korpusas pagamintas iš visiškai suvirintos plieno konstrukcijos. Vairuotojas-mechanikas, kaip ir sovietinėse mašinose, yra kairėje, o karių skyrius yra gale. Įgulą sudaro trys žmonės.

Šarvuotis transporteris apsaugo nuo iki 30 mm sviedinių smūgių, prieštankinių ginklų ir šaulių ginklų. Visų pirma, mašina turi apsaugą nuo minų. Be to, mašina gali būti su moduliniais šarvų paketais arba su „Barracuda“ kamufliažo sistema. Pastarasis sumažina įrangos matomumą įvairiuose spektruose. Taip pat mašina turi guminius įdėklus vikšruose, kurie sumažina triukšmą judėjimo metu.

 

 

Žurnalistams buvo parodytas ne tik bazinis CV9040, bet ir jo pagrindu sukurta komandos bei štabo transporto priemonė. Jai trūksta sunkiosios ginkluotės ant bokštelio ar paties bokštelio. Jo vietoje sumontuota butaforija, kad priešas negalėtų atskirti mašinos nuo paprastos pėstininkų kovos mašinos.

Karių skyriuje yra 6 vietos karininkams, iš kurių kiekvienas turi prieigą prie vidinių ir išorinių komunikacijų. CV90 turi oro kondicionavimo ir oro valymo sistemą. Negana to, atskiroje, kariškiams skirtoje hermetiškoje dėžutėje yra net elektrinis virdulys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()