„Kokia kvaila savižudybė!“ Skelbiama, ką padarė Ukrainos aktorius (Foto)  (1)

Michailičenkos poelgis sukėlė rezonansą ir soc. tinkluose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuose vaidinęs ir teatre vaidinęs jaunas ukrainiečių aktorius Glebas Michailičenka pabėgo į Rusijos Federaciją. Prasidėjus plataus masto karui, jis dar skelbė vaizdo įrašus, kuriuose kalbėjo ukrainietiškai, o dabar išdavikas karjerą kuria šalies agresorės teritorijoje.

Režisierius Oleksandras Žila apie Michailičenkos poelgį kalbėjo savo „Facebook“ puslapyje. Jis parodė aktoriaus „TokTok“ paskyros ekrano kopijas, kurioje įrašai skelbiami rusų kalba ir aktyviai reklamuojamos „paslaugos“ Rusijos Federacijos gyventojams.

Michailičenka savo profilį ištrynė. Tačiau internautai spėjo padaryti daug ekrano kopijų.

Anksčiau aktorius dirbo Kyjivo jaunųjų žiūrovų teatre „Lipki“. 2022 m. vasarį, prieš ir po viso Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą pradžios, Michailičenka paskelbė daugybę vaizdo įrašų, kuriuose deklamavo poeziją.

 

Jaunųjų žiūrovų teatre paaiškino, kad jiems labai nemalonu dėl aktoriaus poelgio. Tačiau administracija pažymėjo, kad Michailičenka pabėgo į Rusijos Federaciją po to, kai paliko teatrą.

Yra žinoma, kad Rusijos Federacijoje aktorius aktyviai save reklamuoja. Jis atidarė kino mokyklą ir iš visų jėgų stengiasi surasti klientų, ypač per vietinę žiniasklaidą.

Informacija apie aktorių pasiekė ir žinomą menininkę Rimą Ziubiną. Ji yra  pasipiktinusi Michailičenkos poelgiu. Aktorė rašė, kad jis vyko į Ukrainos kariuomenę su pasirodymais, todėl nesupranta, kas jam nutiko.

 

„2022 metais jis keliauja su koncertais į Ukrainos kariuomenę, o 2023-iaisiais jau atsiduria Rusijoje. Kaip tai? Ar kas nors gali man paaiškinti, kas ten jo galvoje?“ – sakė Ziubina.

Michailičenkos poelgis sukėlė rezonansą ir soc. tinkluose. Komentatoriai rašė:

„Kokia kvaila savižudybė“;

„Gal sukurpti anoniminį pareiškimą FSB? Tegul sėdi kur nors Maskvos rūsiuose, diversantas“;

„Tai tiesiog protu nesuvokiama.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(27)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: