„30 kančios metų.“ Rusijos Dagestane milžiniški protestai. Gatvės pilnos. Policija bejėgė (Video)  ()

Jau keletą dienų Dagestane nesiliauja protestai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 „30 kančios metų.“ Rusijos Dagestane milžiniški protestai. Gatvės pilnos. Policija bejėgė (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo rugpjūčio 7 dienos Rusijos regione vyravo neįprastas karštis, todėl energetikai nusprendė įvesti elektros tiekimo nutraukimo grafikus. Priežastimi jie nurodė bandymą „išvengti technologinių sutrikimų ir ilgų elektros energijos tiekimo sutrikimų“. Kitaip tariant, pasenę energetiniai įrenginiai negali atlaikyti 40 laipsnių šilumos ir gedimų.

Rugpjūčio 9-osios vakarą į Machačkalos gatves išėjo pirmieji protestuotojai. Žmonės eismą blokavo mediniais padėklais. Policija bandė išvaikyti demonstrantus, tačiau jokie saugumo pajėgų bandymai nedavė rezultatų.

Dagestano vadovas Sergejus Melikovas savo kanale „Telegram“ kanale apkaltino protestuotojus pažeidus įstatymus ir teigė, kad tinklai negali atlaikyti apkrovos, todėl „daug Dagestano šeimų liko be elektros“.

Vėliau Melikovas „pasidavė“ ir ėmė tikinti, kad jau paprašė „Rosseti PJSC“ vadovo Andrejaus Riumino paspartinti įvykusios avarijos atkūrimo darbus.

„Reikia pripažinti tiesą: darbų ir lėšų kiekis, kuris padėtų išspręsti 30 metų nekokybišką elektros tiekimą kenčiančių piliečių problemas, yra per didelis, kad rytoj žadėtume pasiekti savo tikslą. Tačiau per artimiausius kelerius metus šią problemą išspręsime!“ – žadėjo regiono vadovas.

 

Rugpjūčio 13-ąją žmonės vėl išėjo į gatves. Lygiagrečiai su elektros dingimu karščio bangos metu jie liko ir be vandens. Dagestano gyventojai skundžiasi gendančiu maistu. Jie netiki valdžios pažadais ir reikalauja pagerinti situaciją jų namuose.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: