„Labai negeras ženklas. Tai pavojus Lenkijai.“ Ką daro „Wagner“ smogikai Baltarusijoje  ()

Skelbiama, kas vyksta Baltrusijoje, ir kokius scenarijus gali ruošti „Wagner“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 „Labai negeras ženklas. Tai pavojus Lenkijai.“ Ką daro „Wagner“ smogikai Baltarusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje „Wagner“ samdiniams išduodami tikri pasai. Tikėtina, kad tai gali būti pasirengimas provokacijoms Lenkijoje, kurios gali vykti pagal kelis scenarijus.

Apie juos „24 kanalui“ papasakojo Pavelas Latuško, Jungtinio pereinamojo laikotarpio ministrų kabineto vadovo pavaduotojas ir Baltarusijos liaudies antikrizinės valdybos vadovas. Jis taip pat užsiminė apie kitus Kremliaus planus Lenkijoje, taip pat Lietuvoje ir Latvijoje.

Dokumentus „Wagner“  samdiniams išduoda specialus Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos skyrius. Pasas yra visiškai legalus, tačiau kitais vardais.

„Tai reiškia, kad galimas scenarijus legaliai kirsti sieną, jei yra viza. Ir nelegalus, kad pasienio šalių teritorijose kiltų problemų. Labai negeras ženklas. Tai pavojus Lenkijai“, - pasiūlė Latuška.

Kremlius nori destabilizuoti padėtį Lenkijoje spalio 15 d. numatytų rinkimų išvakarėse, užsiminė P. Latuško. O dabar ten prasidėjo rinkimų kampanija.

„Latvijoje nauja vyriausybė netrukus bus suformuota remiantis rugpjūčio mėn. rinkimų rezultatais. Tokiu laikotarpiu valstybėje visada būna mažesnė kontrolė. Jie (rusai – „24 kanalas“) nori tuo pasinaudoti savo interesams“, - pridūrė jis.

 

Okupantams taip pat reikalingos provokacijos dėl tikėtino Ukrainos susilpnėjimo. Destabilizacija ir sąlyginė karo išplitimo valstybėse grėsmė turėtų kelti nerimą vietos gyventojams. Jie gali reikalauti nutraukti karą Ukrainoje – tai pirmas apskaičiavimas.

„Antrasis – kad NATO ir pasienio šalys skirtų daugiau išteklių savo sienų apsaugai. Lenkija perka daugiau išteklių. Tai logiška, nes yra potenciali grėsmė. Lietuva ir Latvija daro tą patį, o tai reiškia, kad jos mažiau padės Ukrainai“, - apie tikėtiną rusų planą užsiminė krizių valdymo vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(15)
(-6)

Komentarai ()