NATO atstovas susprogdino internetą. Paskelbė neįtikėtiną sąlygą, kada Ukraina gali įstoti į NATO  ()

Aljanso atstovo Stiano Jenseno teigimu, teritorijų atsisakymas neva gali būti pirmasis žingsnis karo pabaigos link, tačiau tuo pačiu galutinį sprendimą priims pats Kijevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali tapti visateise NATO nare, tačiau už tai tariamai turės atsisakyti dalies savo teritorijų Rusijos Federacijos naudai. Tokią nuomonę per debatus Norvegijoje išsakė NATO generalinio sekretoriaus biuro vadovas Stianas Jensenas.

Anot jo, toks susitarimas gali būti plataus masto karo tarp šalių pabaigos pranašas.

„Manau, kad sprendimas gali būti Ukrainai atsisakyti dalies teritorijos ir vietoj to ji gaus narystę NATO“, – teigiama pranešime.

Tuo pat metu esą jau prasidėjo derybos, koks bus Ukrainos statusas išsisprendus konfliktui. Negana to, dalies teritorijų atsisakymo klausimą esą kelia ne tik NATO generalinio sekretoriaus biuro vadovas Stianas Jensenas.

„Svarbu, kad aptartume, kaip tai išspręsti. Nesakau, kad taip turėtų būti. Tačiau tai gali būti galimas sprendimas. Yra reikšmingų pokyčių būsimos Ukrainos narystės NATO klausimu“, – tęsė Aljanso atstovas.

 

Tuo pat metu NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas atsisakė aptarti galimus sprendimus dėl Ukrainos. Jis mano, kad Kijevas pats turėtų nuspręsti, kokiomis sąlygomis sudaryti taiką ir kaip išlaisvinti laikinai Rusijos kontroliuojamas teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(35)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()