„Išėjau su neapykantos jausmu. Giliai šlykščios asmenybės.“ Gordonas šokiruotas. Ką pamatė rusų belaisvių stovykloje (Video)  (5)

Dmitrijus Gordonas pasidalino įspūdžiais apie bendravimą su Rusijos karo belaisviais Vakarų Ukrainoje, taip pat paskelbė apie svarbų projektą, kurį turėtų pamatyti visas pasaulis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-16 „Išėjau su neapykantos jausmu. Giliai šlykščios asmenybės.“ Gordonas šokiruotas. Ką pamatė rusų belaisvių stovykloje (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sąstingio laikų pionierių stovykla“. Ekspertas prisipažino, kad daug valandų praleido stebėdamas ir bendraudamas su rusų karo belaisviais, o iš stovyklos išėjo su neapykantos jausmu.

Dmitrijus Gordonas apie tai kalbėjo interviu metu su savo kolega Vasilijumi Golovanovu.

„Tiesą sakant, tapau pirmuoju žurnalistu, kuriam buvo leista apžiūrėti viską, kas yra šioje stovykloje: nuo karantino ir ligoninių iki valgyklos ir bibliotekos, nuo karo belaisvių parduotuvės iki bažnyčios ir mečetės. Ilgas valandas bendravau su rusų karo belaisviais. Daug laiko praleidau ten už spygliuotos vielos. Ieškau tinkamų žodžių išsakyti savo išvadai. Tai žmonės, kurių įtikinti ir perauklėti negalima. Negalima sakyti, kad jie pasiklydusios avys. Jie yra giliai sužeisti ir giliai sergantys, giliai šlykščios asmenybės“, – įspūdžiais dalijosi D. Gordonas.

Tada žurnalistas pažymėjo, kad, žinoma, V. Putinas yra šių žmonių lyderis, tačiau jis nieko negalėtų padaryti, jei nepasikliautų šiuo giluminiu rusų tautos bruožu. Pasak D. Gordono, jis bendravo su kaliniais iš įvairių RF vietų: nuo Kaliningrado iki Vladivostoko. Jam pavyko pasikalbėti su rusais, tuvanais, buriatais, kazachais ir Donbaso gyventojais.

 

„Noriu padėkoti Vyriausiai žvalgybos valdybai ir asmeniškai Kyrylo Budanovui už galimybę parodyti visam pasauliui, kokiomis sąlygomis laikomi rusų kaliniai. Tai stagnacijos laikų pionierių stovykla. Pamatysite, kaip su jais elgiamasi, kaip ir ką jie valgo, kaip ir kur miega, kaip gydomi. Noriu, kad visas pasaulis pamatytų, kaip Ukraina elgiasi su rusų kaliniais. Mes esame humaniška valstybė, mes esame humaniški žmonės, turime vertybes! Tai nėra tik dviejų šalių karas, tai dviejų pasaulių, dviejų vertybių sistemų karas“, – sakė ekspertas.

 

Pažymėtina, kad savo vaizdo įraše Dmitrijus Gordonas kartu su Andrejumi Jusovu (Krašto apsaugos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos atstovu) paragino rusus pasinaudoti galimybe pasiduoti ir išgelbėti savo gyvybes bei orumą pagal programą „Aš noriu gyventi“. Jei Rusijos Federacijos pilietis pasiduoda pagal šią programą, visuose dokumentuose Ukraina nurodo jį kaip tą, kuris buvo paimtas į nelaisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(5)
(134)

Komentarai (5)